Slovenija
18 ogledov

Cerar: Nadaljevali bomo prodajo Telekoma

biznis 01.04.2008 Telekom stavba, Bavarski dvor, Ljubljana, foto: Bostjan Tacol Boštjan Tacol
Vlada opustila idejo o razdelitvi Telekoma Slovenije na infrastrukturni in storitveni del, pri čemer bi prodali le storitveni del.

Premier Miro Cerar je za Reuters dejal, da bo vlada  nadaljevala s prodajo podjetij, ki so na prednostnem seznamu za privatizacijo, ki ga je na predlog vlade Alenke Bratušek lani sprejel državni zbor.


"Privatizacija 15 podjetij na seznamu, tudi Telekoma, se mora nadaljevati, dokler ne bo končana," je poudaril. Po njegovem mnenju si namreč Slovenija ne more privoščiti, da bi pri vlagateljih zgubila ugled.

Pripravili bodo še dodaten seznam

Dejal je, da bo vlada v prihodnjih mesecih pripravila dodaten seznam podjetij za prodajo. "Z nadaljevanjem privatizacije bomo spodbudili gospodarstvo in konsolidirali javne finance, zato je še toliko bolj pomembno, da imamo jasne kriterije, kaj bomo prodali, zakaj in komu," je dejal.

Primanjkljaj pod 3 odstotke BDP

Čeprav ne bo enostavno, si bo vlada, kot je dejal, prizadevala tudi za znižanje javnofinančnega primanjkljaja pod tri odstotke bruto domačega proizvoda v prihodnjem letu, medtem ko naj bi letos ta znašal 4,5 odstotka.

"To ostaja vladni cilj, vendar bo zelo zahtevno ... V naslednjih tednih bomo lahko ocenili, kako realističen je ta cilj," je še dejal o znižanju primanjkljaja pod tri odstotke. Med drugim se je danes zavzel za učinkovitejšo davčno politiko, zmanjšanje birokracije in sive ekonomije ter privabljanje tujih investicij.

Komentarjev 1
  • nostradamus 09:33 02.oktober 2014.

    eh razprodali ste ze vse kar je v drzavi bilo kaj vredno sedaj bomo prodali se to kar je ostalo in bomo dejansko tujci na svojem dvoriscu politiki bi morali kazensko odgovarjati za stanje v drzavi v to brezno dolgov ...prikaži več so nas pripeljali prav nesposobni politiki ki jim gre le za lastno korist nisem slovenije zadolzil jaz ne moj sosed ne ti ki to prebiras drzavo so sistematsko unicili nesposobnezi ki se imajo za nadpovprecno sposobne rezultat je na dlani unicili so kmetijstvo,gospodarstvo,banke in enormno zadolzili drzavo pa nikomur nic se vedno so jih polna usta obljub o boljsem jutri a ze danes gledajo kje se na sveze zadolziti ce je to sposobnost potem naj v bodoce kandidirajo otroci iz kateregakoli vrtca bodo imeli vec razuma in zdrave pameti pa se pokvarjeni ne bodo ker so dejansko premladi.