Slovenija
33 ogledov

Cerar ni poslal še nobenih vabil

primopredaja Anže Petkovšek
Predsednik vlade mora poiskati novega ministra za gospodarstvo.

Predsednik vlade Miro Cerar mora čimprej poiskati novega ministra za gospodarstvo. Potem, ko je Jožef Petrovič v petek nepreklicno odstopil, mora Cerar poslancem predlagati njegovega naslednika.

Državnega sekretarja ni še nihče poklical

Petroviča bi po nekaterih podatkih lahko nasledil trenutni državni sekretar ministrstva za gospodarstvo Janko Burgar, ki bi to službo, kot že poudarja sam, sprejel. A Burgarju ministrske funkcije uradno ni še nihče ponudil. Kot morebitni novi minister pa se v krogih blizu vladi omenja tudi Petrovičev predhodnik, gospodarski minister v vladi Alenke Bratušek, Metod Dragonja.
 
Na Petroviča letijo očitki, da naj bi kot eden izmed vodilnih v Državni založbi Sloveniji (DZS) sodeloval pri domnevno spornem kartelnem dogovarjanju med DZS, Mladinsko knjigo trgovino in podjetjem Extra Lux pri prodaji pisarniškega materiala javni upravi. Sam pri tem zagotavlja, da ni posloval nezakonito ali neetično, ne glede na to, da te posle preverja državna Agencija za varstvo konkurence (AVK). Ugotovili so namreč, da so DZS, Mladinska knjiga trgovina in Extra Lux od sredine 2007 do konca leta 2012 kršili določila zakona o preprečevanju omejevanja konkurence. V DZS nameravajo sicer zoper te ugotovitve AVK sprožiti upravni spor.
 
Prav Burgar, ki se omenja za Petrovičevega naslednika, je bil sicer v omenjenem obdobju nekaj časa zaposlen na AVK. Pri čemer pa v postopku proti DZS, Mladinsko knjigo trgovino in podjetju Extra Lux ni sodeloval.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.