Slovenija
26 ogledov

Cerar podprl kandidata koalicijskih strank

verbič Saša Despot
Mandatar Miro Cerar je danes v zasebnem telefonskem pogovoru s predsednikom Evropske komisije Jean-Claudom Junckerjem govoril o oblikovanju nove Evropske komisije.

Na seznamu sta iz koalicijskih strank prvak DeSUS in zunanji minister v odhodu Karl Erjavec ter evropska poslanka in podpredsednica SD Tanja Fajon ter premierka v odhodu in predsednica opozicijske ZaAB Alenka Bratušek. Njena "samokandidatura" je pri Cerarju naletela na veliko nasprotovanje in je v končni fazi botrovala temu, da ZaAB ni dobila povabila v koalicijo.

Cerar in Juncker sta govorila tudi o poteku sestavljanja nove vlade v Sloveniji in oblikovanju Evropske komisije. Oba sogovornika sta drug drugemu čestitala ob izvolitvi in se dogovorila, da bosta ostala v rednem stiku, so še sporočili iz SMC.

Verbič namesto Cerarja 

Ker je bil Cerar v ponedeljek izvoljen za mandatarja za sestavo nove vlade, poslanske funkcije ne more več opravljati. Dokler bo opravljal premiersko funkcijo, ga bo v DZ nadomeščal poslanec, ki bi bil na julijskih predčasnih volitvah izvoljen, če ne bi bil izvoljen Cerar.

Državna volilna komisija je državnemu zboru sporočila, da je to Dušan Verbič. Do nastopa poslanske funkcije je bil upokojenec, pred upokojitvijo pa je bil načelnik Upravne enote Ljubljana.

Komentarjev 8
  • mihatirs 18:16 28.avgust 2014.

    21.000? pa sej to ni normalno...dobr je hotla to izsilt!

  • KLOBO 17:52 28.avgust 2014.

    :::: AB/////......Dodala je, da je govorila z več kolegi iz EU, ki so z nasmehom pripomnili, ........ma kakšni kolegi, saj se niti ne zna z njimi pogovarjati, smejali so se ji njej, ko vidijo kakšna kobila je, ..... kolege ...prikaži veče pa se naj išče v svoji branži cvirentrajbarjev !!..

  • mph 17:51 28.avgust 2014.

    Samo, da ne kakšnega pravnomočno obsojenega kriminalca.