Slovenija
18 ogledov

Cerar razjezil varuha konkurence

Miro Cerar EPA
Po odstopu gospodarskega ministra vse bolj napeto tudi na relaciji varuh konkurence – predsednik vlade.

Šefa agencije Andreja Kraška je razjezila izjava Mira Cerarja ob odstopu gospodarskega ministra Jožefa Petroviča. Dejal je namreč, da je trdno prepričan, da bo minister Petrovič tudi uradno dokazal, da očitanega nezakonitega poslovanja ni bilo.

Premierju očita, da dvomi o delu agencije, ki jo vodi, namesto, da bi jo podprl. Z izjavo je predsednik vlade stopil v bran gospodarskemu ministru in neposredno izrazil dvom v odločitev agencije za varovanje konkurence, je za RTV Slovenija poudaril Krašek: "Izjava je neprimerna, ker jo je podal predsednik vlade, ki bi se veda moral kot prvi skrbeti za neodvisno in samostojno delo upravnih organov Republike Slovenije, zlasti njenih sodišč."

Krašek vztraja, da so odločali na osnovi dokazov. "Zato me še toliko bolj čudi, da je premier na takšen način, še pred javno objavo naše odločbe, komentiral morebitno vpletenost ministra v kartelne dogovore," še dodaja. 

Kandidat za novega ministra Burgar?

Petrovičev stolček bi lahko zasedel zdajšnji državni sekretar Janko Burgar, pa je poročala Pop TV. Kot pravi, ga funkcija zanima, a vabila še ni prejel.

Komentarjev 4
  • nostradamus 09:31 19.oktober 2014.

    SMC je le se ena v nizu instant strank ustanovljenih pod patronatom ? z enim samim ciljem obdrzati oblast ter odstraniti janso 50% so uspesni a sedaj se bo zacela brezkompromisna borba med njimi samimi a.b.je pustila ogromno financno luknjo ...prikaži več kako in s cim jo zakrpati je misija nemogoce prav tako bo bolec udarec ustavitve TES-a korito ki je pitalo nase vrle in oh in sploh politike se bo zaprlo kaj sedaj? davki,davki,davki,.......sledijo pricakovani rezi v javno upravo .........a drzava je ze dosegla dno bo kdorkoli sploh gdaj odgovarjal za potop slovenije in njen bankrot - dvomim vazno je da nas politiki razdvajajo na vase in nase na bele in rdece na leve in desne no ja tudi cerarjeva vlada bo dozivela hiter konec a to se vedno ni resitev.

  • ARBAJTER 03:23 19.oktober 2014.

    Miru se je začel dogajati Cerar.

  • sivka 23:32 18.oktober 2014.

    mene ni razočaral, ker mu nisem verjel