Slovenija
36 ogledov

Cerar stoji za svojimi

Miro Cerar Anže Petkovšek
Po pozni seji SMC iz stranke odločna podpora Kopaču in Kešeljeviću.

"Sodelavca uživata polno zaupanje predsednika in stranke," se glasi sporočilo na spletni strani SMC, ki ga je stranka objavila na spletni strani po včerajšnji seji izvršilnega odbora.

V zadnjih dneh so se v medijih namreč pojavile številne navedbe, da sta Erik Kopač in Aleksandar Kešeljević sodelovala pri spornem menedžerskem prevzemu podjetja Iskra Avtoelektrika  in nista opravila svojega dela.

V SMC so tako včeraj na podlagi pogovorov in razpoložljive dokumentacije ugotovili, da sta  oba v letih 2007 in 2008 "kot nadzornika v zasebni družbi Infond Holding 3 (IH3) svoje delo opravljala strokovno, vestno in zakonito".

"Poskus destabilizacije stranke"

Kopač, generalni sekretar SMC, in Kešeljević, avtor ekonomskega programa,  sta v izjavi poudarila, da nista bila člana nadzornega sveta Infond Holdinga 3 v času, ko je bila družba pod okriljem Boška Šrota. Prav tako nista delovala, ko je  IH3 začel voditi Stanislav Valant, saj jima je takrat prenehalo članstvo v nadzornem svetu.

"Svoje delo sva opravljala strokovno in zakonito, zato nisva bila nikoli vključena v policijske ali sodne postopke," sta poudarila v izjavi in dodala, da gre pri vsej stvari očitno za poskus destabilizacije stranke SMC in njenega ožjega vodstva.

Komentarjev 3