Slovenija
25 ogledov

Cerar: "Tisti, ki jamrajo, naj se vprašajo, kaj so delali"

Miro Cerar EPA
Predsednik vlade Miro Cerar se je ob odprtju prostorov mestnega odbora SMC v Mariboru dotaknil tudi aktualnega alarmantnega finančnega stanja mestnih financ.

Premier Miro Cerar meni, da je glede mariborskih financ v zadnjih dneh precej demagogije, tisti, ki težave izpostavljajo, bi se morali po njegovem mnenju vprašati, kaj so počeli doslej; tako na lokalni kot na državni ravni.

Cerar je spomnil, da se vlada z občinami pogovarja in dogovarja, kakor je to storila s predstavniki sindikatov in gospodarstva. Izrazil je prepričanje, da bodo tudi s predstavniki občin v kratkem našli rešitve, ki bodo tako v dobro države kot v dobro občin.

Vsi skupaj moramo voditi dialog, da najdemo rešitve, je dejal in dodal, da so razmere težke, a za njih ni kriva ta vlada, ki je šele dva meseca polno operativna. O morebitnih konkretnih ukrepih za Maribor Cerar ni želel govoriti.

Komentarjev 2
  • Anejs 11:03 11.december 2014.

    Tisti, ki so popustili sindikatom, naj se vprašajo, kaj so delali.

  • ennanova 08:59 11.december 2014.

    Marcel Štefančič: Kdor prej umre, bo dlje mrtev?Rožančevo nagrado za leto 2014 je prejel filmski kritik in publicist Marcel Štefančič, jr. in sicer za knjižno delo z naslovom Kdor prej umre, bo dlje mrtev (2014, založba UMco).Pogovor je ...prikaži več povezoval Boštjan Videmšek, novinar Dela.http://za-misli.si/subkultura/2011-marcel-stefancic-kdor-prej-umre-bo-dlje-mrtev