Slovenija
32 ogledov

Cerar v pismu Janši: "Na srečanje vas lahko povabim, vendar …"

Miro Cerar Saša Despot
Predsednik vlade se je z vodjo opozicije pripravljen srečati le, če se bodo pogovarjali o prihodnosti države.

"Če soglašate, da se sestanemo z namenom, da razpravljamo o tem, kako bomo v prihodnjih mesecih in letih urejali javne finance, energetsko obnavljali stavbe, zagotavljali zaposlenost, pokojnine in boljši zdravstveni sistem in – ne nazadnje – boljše odnose v družbi – vas bom na takšno srečanje povabil in se ga tudi udeležil," je v odgovoru na pismo ključnih ljudi iz vrst SDS zapisal premier Miro Cerar in dodal: "Do takrat pa upam, da boste prisluhnili tudi argumentom iz tega pisma ter predvsem iskali poti za (nadaljnje) konstruktivno sodelovanje v okviru naše ustave in parlamentarne demokracije."

Janša: Če ne bi zlorabili sodstva, ne bi bili predsednik vlade

Janez Janša | Avtor: Profimedias Profimedias
Spomnimo, Janez Janša in njegovi kolegi so predsednikom republike, državnega zbora in vlade včeraj pisali pismo, v katerem jim očitajo, da ustvarjajo ali dopuščajo oblikovanje okolja, ki nima nobene zveze z demokracijo in poštenim tekmovanjem za naklonjenost volivcev in ki Slovenijo postavlja na raven demokratur brez resne opozicije. "Mesto predsednika DZ in mesto predsednika vlade bi danes verjetno zasedal nekdo drug, če ne bi lani prišlo do zlorabe sodstva z odstranjenem političnih tekmecev iz volilne kampanje," so zapisali.

Cerar trdi, da so očitki SDS zavajajoči in neutemeljeni, zato jih v celoti zavrača. Ocene SDS so po njegovem mnenju ne le povsem neresnične, pač pa tudi neprimerne in podcenjevalne za Slovenijo in za naše državljanke in državljane.

"Niti jaz sam niti SMC nismo vam, to je SDS in g. Janši, namenoma povzročili nobene krivice. Zgodba s Patrio, s katero sta bila tako ali drugače neposredno povezana tudi SDS in g. Janša, ni bila nikoli zgodba, v katero bi mogla biti SMC v preteklih letih kakorkoli vpletena, prav tako pa to ni zadeva, ki bi bila v pristojnosti vlade, ki jo vodim," jim odgovarja Cerar in dodaja: "Glede zadeve Patria naj v zvezi z g. Janšo še ugotovim, da je ustavno sodišče pravnomočno sodbo zoper njega razveljavilo, pri čemer pa je zadevo vrnilo v ponovno sojenje na prvostopenjsko sodišče – v zvezi s tem iskreno upam, da bo o tej zadevi sodišče zdaj čimprej in pravočasno pravnomočno odločilo."

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 22
  • mph 19:14 18.junij 2015.

    V tujini je že sedelo mnogo politikov že preprosto zaradi tega "ker ni mogoče, da ne bi vedeli".

  • xy 18:17 18.junij 2015.

    šef beloušk Rdeči gad spet sika

  • mph 18:04 18.junij 2015.

    Sem se zatipkal, zgoraj ne "negovali" ampak "ustvarili iz nič".