Slovenija
22 ogledov

Cerarjeva ne bo več podpredsednica LDS

Zdenka Cerar je zavrnila očitke, da naj bi delovala politično pristransko in pod Žurnal24 main
S funkcije podpredsednice LDS se danes poslavlja Zdenka Cerar, so sporočili iz stranke. Cerarjeva meni, da je napočil čas, da prepusti mesto drugemu.

Zdenka Cerar je bila zadnjih pet let podpredsednica LDS. O tem, da bi se umaknila iz aktivne politike, je pred časom govorila s predsednico stranke Katarino Kresal.

Stranka še naprej računa na pomoč bivše generalne državne tožilke pri njihovih odborih za pravosodje in notranjo politiko ter v lokalnem odboru v Grosupljem – tam je namreč občinska svetnica ter članica izvršnega odbora LDS Grosuplje.

"To je izključno moja odločitev, ker se želim posvetiti stvarem, katerim se do zdaj nisem mogla – to so humanitarne, športne in družinske dejavnosti. Narediti želim tudi prostor drugemu, saj sem bila na tem mestu že dovolj dolgo. Zdi se mi prav, da stvari zagrabi en mlajši," je dejala za zurnal24.si in dodala, da odločitev nima zveze z aktualnimi zadevami v politiki oziroma stranki. "Mislim, da mora vsak pri sebi razmisliti, ne le govoriti, in pravi čas iti, če nisi več za to stvar. Osebno recimo temu ne želim več posvečati toliko časa," je še dodala.

Komentarjev 2
  • allstarr111 11:40 08.september 2011.

    Ona bi mogla to narest takoj ko je bilo konec finkcije Gen. Državen tožilke, lepo v penzijo in mir. Tole sedaj je samo navidezen izhod da se mirno počaka na primeren trenutek za comeBack.

  • franceljtancelj 20:49 05.september 2011.

    Sedaj, ko je konec z Slovenijo so naenkrat vsi prav pametni vsi nekam odhajajo in odstopajo.