Slovenija
35 ogledov

Koprivec tudi uradno ni več kandidat

seja vlade Saša Despot
Zaradi slabega zdravstvenega stanja Gojko Koprivec ni več kandidat za gospodarskega ministra. Premier Miro Cerar je sicer Koprivca včeraj osebno obiskal.

Potem, ko so zjutraj iz državnega zbora sporočili, da je seja odbora za gospodarstvo, kjer naj bi se poslancem predstavil kandidat za gospodarskega ministra Gojko Koprivec, odpovedana, so tudi iz kabineta predsednika vlade sporočili, da Koprivec ni več kandidat za ministra. Premier Cerar bo torej moral poiskati novega ministrskega kandidata.

Odbor bi moral Koprivca zaslišati že minuli petek, a so ga zaradi nenadnega poslabšanja njegover zdravstvenega stanja preložili na danes. Predstavitev so preložili, ko je Koprivec premierja obvestil, da se mu je nenadoma poslabšalo zdravstveno stanje in da je bil sprejet na urgenco – domnevno zaradi težav s srcem.

Koprivec je upokojenec, po izobrazbi pa magister ekonomskih znanosti, ki ima 40 let izkušenj z bančništvom, zavarovalništvom in naftno industrijo. Med drugim je služboval v NLB, Zavarovalnici Adriatic in OMV Istrabenz.

Dokler ne najdejo novega ministra, bo resor vodil Mramor

Vlada je brez gospodarskega ministra od oktobra, ko je po le mesecu dni s tega položaja odstopil Jožef Petrovič. Resor začasno vodi minister za finance Dušan Mramor.

Državni zbor naj bi o novem ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo ter tudi o Alenki Smerkolj kot novi ministrici brez resorja, zadolženi za razvoj, strateške projekte in kohezijo, odločal na redni seji, ki se začne danes.

Komentarjev 16
  • dragec 19:53 18.november 2014.

    janči, pridi iz aresta in reši to deželo ter potem marš nazaj v zapor.

  • ennanova 17:38 18.november 2014.

    Jezus in Marx na sprehodu skozi enaindvajseto stoletjeMedtem ko slovenska vlada z neverjetno vztrajnostjo, ki v resnici bode v oči vsakega razmišljajočega človeka, še naprej fantazira o gospodarski rasti in zmanjševanju primanjkljaja že v naslednjem letu, je postalo včeraj ...prikaži več očitno, da smo imeli prav vsi – res je, da nas ni …http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/1968-jezus-in-marx-na-sprehodu-skozi-enaindvajseto-stoletje

  • janez 11:17 18.november 2014.

    @Johan SpohanKomentiraj članek tepec!