Slovenija
57 ogledov

Cerkev iz T-2, če bodo na programu "porniči"

Cerkev je še vedno skrivnostna, medtem pa je rok že potekel. Žurnal24 main
Pornografske vsebine ponudnika T-2, še vedno razburjajo Cerkev. Ali bo škofija prodala svoj večinski delež v T-2, naj bi bilo znano te dni.

Škofovska konferenca je že 4. junija lani sprejela sklep, kjer so se škofje odločili: "Lastniki telekomunikacijskega podjetja T-2 (mariborska nadškofija) naj v dogovoru z operaterjem spremenijo obstoječo pogodbo z distributerji tako, da izločijo sporne kanale in vzamejo nase kapitalske posledice. Tudi samo posredno ponujanje moralno spornih vsebin je za katerikoli cerkveno pravno osebo ali podjetje v njihovi delni ali večinski lasti v vsakem primeru nesprejemljivo. (Sporočilo slovenskih škofij št.8/2007)"

Zadnje dni starega leta je pomožni mariborski škof Peter Štumpf izjavil, da bo mariborska nadškofija "od projekta odstopila, v kolikor T-2 spornih vsebin ne bo umaknil iz svoje ponudbe". Postavili so rok za odločitev, in sicer 1. januar. Odločitev bo najverjetneje znana v teh dneh. Še pred koncem leta pa je ravnatelj gospodarske uprave Nadškofije Maribor Mirko Krašovec povedal, "da se je nadškofija že odločila za dve možnosti", nobene pa še ni želel razkriti javnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.