Slovenija
155 ogledov

Cerkno: novo priložnost našli 1900 metrov pod zemljo

(Foto: null) Žurnal24 main
V Cerknem odštevajo dni do odprtja nove pridobitve, s katero bodo razširili ponudbo za obiskovalce njihovega resorta.

V petek, 23. decembra, bodo ob 12. uri odprli Terme Cerkno. "Otvoritev novih term časovno sovpada s 40-letnico obstoja hotela, zato bo dogajanje še toliko bolj svečano. V tem smislu smo se povezali z lokalno skupnostjo, ki pripravlja bogat kulturni program," o prihajajočem velikem dogodku pravi Uroš Žajdela, vodja prodaje in trženja v podjetju Hotel Cerkno d. o. o. 

Ideja o odprtju term se je pojavila že pred časom. Zdajšnje vodstvo hotela je idejno zasnovo pripravilo nekje v mesecu juliju in zavihalo rokave. Obnovitvena dela v hotelu potekajo od 15. oktobra. "Gradnja oziroma obnova dotrajanega bazena je potekala slaba dva meseca, saj so se gradbena dela dejansko začela na začetku meseca novembra," dogajanje v hotelu opisuje Žajdela. "Termalno vodo črpamo iz globine 1900 metrov in priteče na površje s temperaturo okrog 32 stopinj Celzija." 

V okviru novih term bodo gostom na voljo plavalni bazen za aktivne goste, manjši otroški bazen, prostor za sproščanje in uživanje termalne vode. V termalnem parku bodo na voljo tudi svet savn, solna soba, soba za masaže in fitnes studio. "Poleg tega smo v terme umestili bar, kjer se bodo naši gostje lahko okrepčali ob pogledu na vrhove Porezna," doda Žajdela. 

Mnogi niso verjeli, da je mogoče

"Odzivi so raznoliki, saj mnogi domačini preprosto niso mogli verjeti, da se lahko takšna preobrazba zgodi v tako kratkem času. Dobili smo tudi nekaj polen pod noge, a smo dokazali, da z vestnim in pridnim delom lahko dosežeš še tako težko uresničljive sanje. In mi smo jih, na kar smo ponosni. Sicer pa nas celotna regija podpira in številni gostje z veliko vnemo čakajo nove terme," o odzivu okolice pove Žajdela. Za podporo se bodo skupnosti zahvalili tudi na prireditvi ob otvoritvi.

Ob tej priložnosti so za goste pripravili posebne otvoritvene pakete. In kakšne bodo sicer cene? "Cene za vstop v Terme bodo odvisne od tega, kaj bodo gostje želeli. Ponudili bomo tako dopoldanske kot popoldanske vstopnice, tedenske in za našo lokalno skupnost tudi 10-dnevne. Vsekakor bomo pripravili paketne ponudbe, ki bodo vključevale obisk term in smučišča oziroma term in okusne pojedine izpod rok našega kuharskega mojstra, Tomaža Lisjaka," še napovedujejo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 09:22 19.december 2016.

    Največji problem Cerkna je dostop ! Ceste so katastrofa primerljive z afganistanskimi standardi ! Žel ni Cerkno edino !