Slovenija
27 ogledov

Černač: Ljudje Cerarju ne zaupajo več, težko bo izpeljal reforme

SDS Saša Despot
Zvonko Černač meni, da je Cerarjeva vlada izgubila zaupanje, ki je ključno za izpeljavo ukrepov in strukturnih reform, in obžaluje, da se je vlada znova odločila za uravnilovko.

"Vse, kar je Cerarjeva vlada naredila doslej, bi lahko strnili v dve ali tri točke: uspela je podaljšati ZUJF in dodatno zadolžiti državo, predvideno je tudi povečanje proračunskega primanjkljaja. Vse to so že videni scenariji iz časov Pahorjeve vlade in vlade Alenke Bratušek. Cerarjeva vlada napoveduje povečanje obstoječih in nove davke. Namesto, da bi razbremenila gospodarstvo in prebivalstvo pretiranih davčnih in birokratskih obremenitev, uvaja nove. Namesto, da bi se lotila strukturnih reform v javnem sektorju v smislu kadrovske optimizacije in poenostavitve procesov, vzdržuje uravnilovko.  S tem načinom bodo iz javnega sektorja zbežali najboljši, kvaliteta storitev pa bo padla," je na novinarski konferenci ocenil podpredsedik SDS Zvonko Černač

Meni, da padec javnomnenjske podpore vladi kaže, "da je izgubljeno zaupanje, ki je ključno za izpeljavo potrebnih ukrepov in strukturnih reform."

Komentarjev 11
  • Žurnalček 12:33 09.december 2014.

    Ne folk je nor za tabo idiot !

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 19:57 08.december 2014.

    "Černač: Ljudje Cerarju ne zaupajo več"ahahahaha in to izjav politik k mu še mnogo mn ljudi zaupa. najlaži se je pa pamtnga delat.

  • marko30 19:44 08.december 2014.

    ...oz plusov za komentarje, da ne bo slučajno pomote!