Slovenija
22 ogledov

Černač namignil, Kresalova razkrila

Zvonko Černač (Foto: Veronika Rupnik) Veronika Rupnik
Poslanec SDS in predsednik komisije za nadzor obveščevalnih služb Zvonko Černač je po mnenju Kresalove med razpravo o interpelaciji razkril tajni podatek, ki ogroža delo policije.

"V tej stavbi ne bo samo Nacionalni preiskovalni urad. V tej stavbi, v privatni stavbi, bodo, mislim, da so sedaj že, ker se je to takrat dogajalo, ko smo bili tam s komisijo, inštalirani najsodobnejši elektronski sistemi." To so besede, s katerimi je po mnenju strokovnih služb policije in ministrice Katarine Kresal predsednik parlamentarne komisije za nadzor obveščevalnih služb Zvonko Černač razkril skrivnost, ki je javnost nikoli ne bi smela izvedeti.

"Moram reči, da sem šokirana nad podatkom, ki sem ga ravnokar dobila s strani strokovnih služb policije," je bila ogorčena Kresalova. "Razkril je (Černač, op. p.), kje se nahaja nadzorni center. To je nezaslišano in blago rečeno škandalozno!"

Grozi z ovadbo
Kresalova napoveduje ukrepe, prav tako kriminalistična policija. Če bo ugotovila, da je Černač res razkril državno skrivnost, bo za to odgovarjal.

"Opozarjam vas, v zaščito dela policije, da tega ne naredite več v državnem zboru. In ni bilo prvič, da ste svojo strokovno funkcijo predsednika komisije zlorabili za uporabo podatkov v politične namene, v gole strankarske namene. Opozarjam vas, da tega ne storite več. Opozarjam vas kot pristojna ministrica za notranje zadeve," je bila ogorčena.

Černač pa pravi, da ni ničesar razkril, da je samo omenil namestitev elektronskega sistema in da se je ministrica potem preveč razburila in razkrila še druge stvari.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.