Slovenija
8 ogledov

Černigoj: Podobnikov harakiri

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Pogajalci uprave Hita in sindikata igralniških delavcev tudi včeraj brez dogovora. Černigoj: dosegli smo napredek, a ga je predsednik uprave Drago Podobnik izničil.

"Bili smo popolnoma konstruktivni, iskali smo rešitev, do trenutka, ko se je vmešal predsednik uprave in izničil vse naše napore, vsa naša prizadevanja," je o včerajšnjih neuspelih pogajanjih z upravo Hita povedal Iztok Černigoj, predsednik Sindikata igralniških delavcev Slovenije (SIDS). Jutri se bosta pogajalski skupini spet sešli, in če dogovora ne bo, bodo igralniški delavci tudi ta konec tedna stavkali. "Ne vem, ali dela harakiri," se sprašuje.

Nekateri zaposleni medtem po navedbah uprave že podpisujejo peticije za prenehanje stavke, v sindikatu Vrba in Git, ki združuje varnostnike, receptorje, blagajnike in zaposlene v gostinstvu in turizmu, pa pravijo, da so zaskrbljeni nad usodo družbe in delovnih mest. "Po moji oceni imajo premalo podatkov in se premalo zavedajo položaja," o tem pravi Černigoj, ki ne želi komentirati podpisovanja peticij. Kot pravi, na včerajšnjih pogajanjih tudi ni bilo govora o predlogu za mediacijo, ki sta ga dala omenjena sindikata.

V SIDS zahtevajo podaljšanje veljavnega sporazuma o delovnem času za igralništvo, preklic novega izračuna plač in izplačilo razlik plač, zaostalih plačil v drugi pokojninski steber ter podaljšanje veljavnosti podjetniške kolektivne pogodbe do sprejema nove. Sindikat je, kot je znano, napovedal stavko za vse sobote in nedelje v decembru, tudi med prazniki, ko so igralnice najbolj polne. Če danes dogovora ne bo, bodo stavko nadaljevali že tretji vikend.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.