Slovenija
35 ogledov

Cerod draži in zaposluje

slovenija 20.03.14. Dolenjska, Novo mesto, upravna stavba Ceroda, foto: Jerca Bo Jerca Božič Kranjec
Odpadki. 80-odstotni dvig cen že za april. Na Cerodu novi zaposlitvi. Cerodu II slabo kaže.

Storitev obdelave in odlaganja odpadkov bo v dolenjskih občinah, ki jih pokriva Komunala Novo mesto, na položnici za april dražja za nekaj manj kot 80 odstotkov, nam je povedal Rafko Križman, direktor Komunale Novo mesto. Za približno toliko bodo namreč višji računi, ki jih bo za svoje storitve dolenjskim, posavskim in belokranjskim komunalnim podjetjem izstavil Cerod.

Direktno na položnico

Novih cen storitev Ceroda pa v nasprotju s cenami preostalih komunalnih storitev – na primer vodooskrbe in kanalščine – občinski sveti ne bodo obravnavali, ampak so začele veljati 8. marca, dan po tem, ko jih je potrdil svet županov. "Takšne obravnave niso potrebne, saj so občinski sveti s sprejemom odloka o ustanovitvi Ceroda prenesli ustanoviteljska upravičenja na svet županov," nam je pojasnil Alojz Turk, direktor Ceroda.

Cena odlaganja, ki je zdaj zanašala 54 evrov na tono, bo po novem 73 evrov na tono, ceno obdelave določenih vrst komunalnih odpadkov, ki bo znašala 34 evrov na tono, pa so oblikovali prvič. "Dosedanja cena že zadnjih nekaj let ni zadoščala za pokritje vseh stroškov poslovanja; gre za prvo podražitev od ustanovitve podjetja," je poudaril Turk.

Novi delovni mesti

V Cerodu za letos načrtujejo tudi dve novi zaposlitvi. "Gre za zaposlitvi za čas vodenja projekta Cerod II na področju ekonomskega in tehnološkega spremljanja, s predvideno sedmo stopnjo izobrazbe," je povedal Turk.

Na vprašanje, kdaj bo za omenjeni mesti objavljen razpis, odgovora nismo dobili; po naših neuradnih informacijah pa naj bi bili mesti rezervirani za trenutno brezposelnega novomeškega občinskega svetnika in članico stranke SLS, katere član je tudi Turk.

Komentarjev 1
  • miho 17:18 23.marec 2014.

    Slovenski jug.