Slovenija
40 ogledov

Cesta kriva za nesrečo

Krško okrožno državno tožilstvo je včeraj izreklo oprostilno sodbo povzročitelju Žurnal24 main
Oproščen. Družino pokojne Vanje, ki je umrla v prometni nesreči, je izrek sodbe šokiral.

“Nimam besed, preprosto sem šokirana,” se je na izrek oprostilne sodbe krškega okrožnega sodišča, za katerega je izvedela od nas, odzvala Darinka Kopar, mama pokojne Vanje. Sodišče je namreč včeraj popoldne Vojka Švaba, povzročitelja prometne nesreče, v kateri je umrla 29-letna domačinka, obtožb oprostilo.

Obtožnica ga je bremenila, da je iz malomarnosti povzročil prometno nesrečo s smrtnim izidom. Švab je namreč februarja pred dvema letoma na regionalni cesti Sevnica–Trebnje do smrti povozil domačinko, ki je – potem ko je z avtom nasedla na robu vozišča – ob robu ceste čakala svojo mamo.

Krive naj bi bile razmere
Okrožna državna tožilka Mateja Roguljič je za Švaba predlagala šestmesečno pogojno zaporno kazen s preizkusno dobo dveh let, a je sodišče ugotovilo, da ni kriv, saj naj bi bile za nesrečo krive razmere na deloma poledenelem cestišču. Ali se bodo na izrek sodbe pritožili ali ne, bodo na tožilstvu še premislili.

“Hočemo zadoščenje”
“Od povzročitelja nesreče ne potrebujemo nobenega denarja, saj nam ne more povrniti našega otroka,” je žalostna in razočarana dejala mama Darinka. “Bi pa občutili neke vrste zadoščenje, če bi bil obsojen,” je nadaljevala, “saj nam je ubil otroka in nam življenje spremenil v eno samo žalost.” Ob vsem tem ne razume, da jih nihče ni obvestil o sojenju ali jih povabil za pričo, saj je bila tudi sama na kraju dogodka. Prišla je namreč po hčerko, da jo odpelje domov, medtem pa jo je zbil voznik, ki naj bi vozil avto z obrabljenimi pnevmatikami. Še manj Koparjevi razumejo, da Švab v več kot dveh letih ni našel poti do njih in jim rekel, da mu je žal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.