Slovenija
22 ogledov

Cesta po 35 letih končno odprta

Odprtje ceste Nino Verdnik
Maribor. Po najdlje zaprti državni cesti od Meljskega hriba do štajerske prestolnice znova stekel promet.

“Bil je skrajni čas, da so cesto uredili, saj je bila zaprta več kot 30 let,” je pred odprtjem ceste pod Meljskim hribom povedal Gregor Ficko, direktor Direkcije RS za ceste (DRSC).

Leto pred rokom

Včeraj so prometu slovesno predali 780 metrov dolg cestni odsek in 210-metrsko galerijo med Meljem in Malečnikom, ki sta bila za promet zaprta kar 35 let. To je bila dolga leta edina državna cesta, ki je bila zaprta za ves promet. Obnovo in izgradnjo je omogočila Evropska unija; vrednost gradnje je znašala 4,6 milijona evrov, od tega je 85 odstotkov prispeval evropski sklad. “Že kot poslanec sem si prizadeval za vnovično odprtje ceste. Ker se občina pripravlja na občinski praznik, ki bo čez nekaj dni, je to prav lepo darilo,” pa je povedal župan Franc Kangler.

Nova povezava bo bistveno skrajšala potovalni čas med Malečnikom in središčem Maribora ter bo razbremenila tudi del Pobrežja. Gradnja je bila končana kar eno leto pred zastavljenim rokom.

Komentarjev 5
  • linka 15:59 16.oktober 2012.

    posebno me zanima g.Marinić ....kaj ima on pri tem

  • linka 15:57 16.oktober 2012.

    kaj so le ti prispevali k otvoritvi ?

  • Lionel 21:45 11.oktober 2012.

    A lahko prosm nehate pluvat po naših liderjih. Take ekipe k je na tej sliki si lahko v evropi samo želijo, ker takih dosežkov in presežkov ne poznajo veliko v svetu. Sploh pa izgleda, da ma sds take hude kadre, ...prikaži več da stlačjo not vedno kšnega poznavalca. Na primer, ker se je cesta odpirala na Avstrijski strani so poslal Branko Mariniča, ker je seveda velik poznavalec neščine ane. Zer gut Branko, zer gut. Njegova nemščina je najbrž ena taka k moja, k pojma nimam. Poznam edino tisto, kar sem se naučil iz partizanskih filmov. On pa še tega ne mu veliki ivan janez prepoveduje ogled le teh.