Slovenija
28 ogledov

Cesta se je ugreznila

Cesta, Baltimore Reševalni pas/Twitter
Zaradi močnih padavin v osrednjem delu ZDA številne nevšečnosti; odpovedujejo lete, tudi cestni promet je skoraj dobeseno onemogočen. V Baltimoru se ugreznila cesta.

Neurje, ki je po osrednjem delu ZDA konec preteklega tedna začelo pustošiti s tornadi, je včeraj zjutraj prebivalce severnega dela Floride in južnega dela Alabame zbudilo z močnim vetrom, grmenjem in nalivi. V okolici mesta Pensacola na Floridi je padlo več kot pol metra dežja, letno povprečje pa je meter in pol.

V Pensacoli so reševalci prejeli 300 prošenj za evakuacijo ljudi, ki zaradi poplav ne morejo zapustiti hiš ali avtomobilov. Namesto avtomobilov reševalci uporabljajo čolne in helikopterje. Za zdaj poročajo o eni smrtni žrtvi, 67-letni ženski, ki je z avtomobilom zapeljala s poplavljene ceste.

Z velikimi težavami se soočajo tudi v Baltimoru; spletna omrežja je preplavila fotografija ceste, ki se je dobesedno ugreznila. Gre za cdesto, ki pelje ob enem izmed stanovanjskih kompleksov, iz katerega so družine evakuirali že prej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.