Slovenija
19 ogledov

Cesta smrti razburja

Na tej avtobusni postaji vsak dan izstopajo šolarji, ki nato zelo težko prečkajo Žurnal24 main
Šolska pot. Krajani zahtevajo semafor, pločnik in dodatni šolski avtobus.
Težave Prožincev
Opozorila pred tragedijo. Iz pisma, ki so ga krajani Prožinske vasi naslovili na župana Štor, je razvidno, da jih pestijo še druge težave. Počutijo se manjvredne, saj so edini zaselek brez igrišča, na katerem bi z veseljem brcali žogo. “Ob večerih se zato mladina zbira na mostu čez Voglajno, kjer se lahko vsak trenutek zgodi tragedija,” opozarjajo.

V našem zaselku imamo 35 otrok, ki so vsak dan izpostavljeni nevarnostim na tako imenovani cesti smrti. Gre za eno od najbolj prometnih cest v naši državi na relaciji med Celjem in Rogaško Slatino,” pojasnjuje Valter Popovič, eden od krajanov Prožinske vasi, ki je natanko sedem kilometrov oddaljena od Štor – v smeri Šentjurja.

Ni ustreznih oznak
Krajani so, kot pravijo zaradi ignorance Občine Štore in župana Mirana Jurkoška, ki za varnost ni naredil dovolj, zbrali 52 podpisov. Z njimi zahtevajo, naj se nemudoma uredi semaforiziran prehod čez cesto pri avtobusnem postajališču v Prožinski vasi, naj se zgradi manjkajoči pločnik in naj občina poskrbi za dodaten šolski avtobus, ki bi otroke varno vozil v šolo in domov. “Znakov, da gre za šolsko pot, ob tej prometni cesti praktično ni. Na prvi šolski dan pa ob njej tudi ni bilo nobenega policista ali redarja, ki bi otroke varno pospremil čez cesto,” opozarja Popovič.

Zahteve niso nove
Župan Jurkošek odgovarja, da mu zahteve krajanov niso tuje. “Drži, da povezave, torej pločnika med Prožinsko vasjo in Opoko, ni, vendar šolarji tam praktično ne hodijo, medtem ko pločnik v smeri Šentjurja je. Osebno sem se na Izletniku zanimal tudi, kakšne so možnosti za dodatni avtobus, a dejstvo je, da do njega ti otroci niso upravičeni, saj na tej relaciji vozijo še drugi avtobusi,” pravi Jurkošek in dodaja, da je, kolikor mu je znano, Direkcija RS za ceste (DRSC), ki je pristojna za državno cesto, od krajanov tudi že odkupila potrebna zemljišča za postavitev semaforiziranega prehoda. Na DRSC so nam odgovore obljubili za danes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.