Slovenija
38 ogledov

Ceste kot v srednjem veku

“Ko je država videla, da občinskega denarja za krožišče ni, je bilo vsega konec, Žurnal24 main
Zgornjebohinjska dolina. Krožišče leta 2013. Občina rezervirala 80 tisoč evrov.

“Vsako leto ga premaknejo za dve leti. To je metanje peska v oči!” je o dejstvu, da naj bi Direkcija RS za ceste (DRSC) krožišče v Bohinjski Bistrici začela graditi šele leta 2013, dejal bohinjski župan Franc Kramar.

Pojasnil je, da je Občina Bohinj že lani v svojem proračunu predvidela denar za pločnike in javno razsvetljavo, v letošnjem pa imajo za to rezerviranih 80 tisoč evrov. “Vlečejo nas že od leta 2000,” je dodal župan in poudaril, da je sramota, da se bodo turisti tudi letos vozili po luknjastih cestah: “Sodeč po cestah v Bohinju živimo v srednjem veku!”

Kakšna je bila nekoč Podmežakla

Razstava. Gornjesavski muzej v sodelovanju z Muzejskim društvom Jesenice jutri ob 18. uri vabi na odprtje muzejske razstave Podmežakla nekoč.A. S.

Na DRSC so pojasnili, da se je ureditev Jelovške ceste in krožišča zaradi bistveno zmanjšanih finančnih sredstev zamaknila v leto 2013, dela pa bodo stala okoli 700 tisoč evrov.

Za cestni odsek Pod skalco–Polje je izdelana idejna zasnova, dela naj bi opravili po letu 2012, za ureditev plazu in usada v Koritih je podpisana pogodba, rekonstrukcija odseka Bohinjsko jezero–Jereka je predvidena po letu 2012, za ureditev Jelovške ceste pa obstaja možnost, da bi gradnjo začeli še letos, če bo v državnem proračunu z rebalansom zagotovljen denar.

“Kriva tudi občina”
Anton Urh, gorenjski poslanec v državnem zboru, vidi razlog za odmikanje začetka gradnje krožišča tudi na strani občine. “Maja lani smo se dogovorili, da se gradnja začne septembra, in sicer z občinskim denarjem, nadaljevala pa bi država s svojimi sredstvi. Toda župan je denar za krožišče z rebalansom prerazporedil za ureditev parka, skakalnice v Poljah in smučišča Senožeta. Zdaj je pa katastrofa!” je poudaril Urh in zatrdil, da bo na podlagi letošnjih rezerviranih občinskih sredstev predlagal, da se tudi v državnem proračunu za krožišče predvidi denar, da bi ga lahko začeli graditi še letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.