Slovenija
69 ogledov

Ceste še ni na vidiku

Tovornjaki iz kamnoloma Vrhpeč še vedno vozijo po cesti proti Trebnjemu in skozi Žurnal24 main
Kamnolom. Ob koncesiji zahtevali cesto. Do kdaj, si CGP razlaga po svoje.

Lastnik kamnoloma je dolžan zgraditi povezovalno cesto na vzhodni priključek avtoceste v enem letu po dokončanju izgradnje avtoceste, je zapisano v odloku Občine Trebnje o prostorskem načrtu za kamnolom Vrhpeč. Omenjeno leto bo minilo čez dobra dva meseca, a pri kamnolomu Vrhpeč gradnje ceste še ni videti.

Berejo po svoje
Na vprašanje, kdaj bodo obveznost, ki so jo sprejeli, ko jim je trebanjska občina podaljšala koncesijo za koriščenje kamnoloma, uresničili, so nam na CGP odgovorili: “Odlok določa obveznost začetka izgradnje povezovalne ceste v enem letu po izgradnji avtoceste. Svoje obveznosti se zavedamo ter smo pripravljenost tudi izkazali z začetnimi dejavnostmi in pozivom Občini Trebnje, naj uredi vse potrebne pogoje.”

Alojzij Kastelic, župan Občine Trebnje, nam je povedal, da so sicer res zahtevali zgraditev ceste do omenjenega datuma, a so zaradi težkega gospodarskega položaja v gradbeništvu pripravljeni tudi nekoliko popustiti. “Kljub temu želimo, da se CGP gradnje loti čim prej. Jeseni bomo to na občinskem svetu obravnavali znova, in če se do takrat ne bo nič premaknilo, bomo naše stališče zaostrili,” je pojasnil. Kot je dodal, se je pripravljen vključiti pri pridobivanju zemljišč, a za zdaj težav ni zaznal.

Moti tudi Mirnopečane
Čimprejšnjo izgradnjo ceste iz kamnoloma si želijo tudi v Mirni Peči, saj je cesta skozi njihov kraj, kot je dejal župan Zvone Lah, zaradi težkih tovornjakov popolnoma uničena. “Ta je zdaj državna, zato bomo zahtevali, naj jo obnovijo, še preden jo vzamemo za lokalno. Vsaj do takrat pa mora biti zgrajena tudi nova cesta iz kamnoloma,” je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.