Slovenija
24 ogledov

Ceste splužene, sneg spet jutri

Ceste se po večini splužene in normalno prevozne. (Foto: Dare Čakeliš) Žurnal24 main
Po poročanju prometnoinformacijskega centra so ceste po državi splužene in posute. Vremenoslovci napovedujejo suh dan, novo, obilnejšo pošiljko snega pa naj bi dobili že jutri.

Na cestah po Sloveniji so še vedno plužne skupine, zato priporočamo previdno in strpno vožnjo.

Včeraj so imeli največ težav na primorski avtocesti, kjer so nastale tudi do 30 kilometrov dolge kolone. Največje težave so povzročali tovornjakarji, ki se morajo po novem izločati šele, ko pripeljejo do signalizacije, ki to od njih zahteva.

Težave z izpadi elektrike
Zaradi obilnega sneženja je bila v več krajih po Sloveniji motena oskrba z elektriko. Nekaj po 21. uri je brez električne energije ostalo na območju naselja Košnica približno 290 odjemalcev. Brez električne energije je tudi približno 180 odejamlcev na območju naselja Jurklošter na območju občine Laško. Do izpada je prišlo tudi v krajih Globoko in Dobrava v občini Brežice in v kraju Jereslavec in Župelevec v občini Bistrica ob Sotli. Napake so delavci elektra že odpravili.

V Rogatcu so morali gasilci posredovati potem, ko sta se prelomila dva električna droga cestne razsvetljave. S podrtimi drevesi pa so imeli opravka na cestah Spodnja Bitnja-Ribnica na Notranjskem, Globoko-Pišece v občini Brežice in Briše-Kolovrat v občini Zagorje ob Savi. V Čatežu ob Savi je drevo padlo na avtomobil, a se pri tem k sreči nihče ni poškodoval.

Razmere na cestah
Zaradi snežnih razmer je zaprt prelaz Vršič. Prelaza Ljubelj in Jezersko sta na avstrijski strani prevozna le z verigami. Cesta čez Pavličevo sedlo je na avstrijski strani zaprta.

Za tovorna vozila je na hrvaški strani zaprt mejni prehod Petrina. Na mejnem prehodu Starod pa je povečan promet tovornih vozil pri izstopu iz države. Čakalna doba je 2 uri.  

Od 20 do 40 centimetrov snega
Vremenoslovci za danes napovedujejo suh dan. Dopoldne bo večinoma oblačno, popoldne pa lahko posije tudi sonce. Najvišje temperature bodo od -2 do 3, na Primorskem okoli 8 stopinj C.

Jutri dopoldne se bo pooblačilo, popoldne pa bo začelo snežiti po vsej državi. Sneženje se bo tekoma popoldneva in ponoči okrepilo.  Zapadlo naj bi nekje med 20 in 40 centimetri snega. Na Primorskem bo pihala burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -9 do -3, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od -2 do 1, na Primorskem do 7 stopinj C.

V ponedeljek dopoldne bo sneg ponehal, popoldne se bo delno zjasnilo. V torek bo večinoma oblačno, občasno bo snežilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.