Slovenija
26 ogledov

Cestne tempirane bombe

1/3
Žurnal24 main
Martinovo. Na cestah poostren nadzor, več patrulj in alkotestov.

“Z martinovim se začenja veseli december, najbolj kritičen čas za alkohol v prometu. Zato izvajamo poostren nadzor z dodatnimi patruljami. Opravimo precej več preizkusov alkoholiziranosti, od katerih je v povprečju kakšna desetina pozitivnih,” je na predvečer martinovega pred našim odhodom s patruljo na teren povedal Mladen Vivod, pomočnik komandirja Policijske postaje Koper.

Analiza krvi in urina
Strokovni pregled. Če se ne strinjate z rezultatom preizkusa alkoholiziranosti, lahko zahtevate strokovni pregled. Opravi se ga v najbližjem zdravstvenem domu. Tam odvzamejo kri in urin ter ju pošljejo na analizo na inštitut za sodno medicino. Če preizkus alkoholiziranosti odklonite, je ukrep enak, kot če bi napihali nad 0,71 mg/l.

Policista sta najprej izbrala mesto pred sodiščem. “Opravljamo nadzor, vozniško in prometno, prosim,” je bil policistov nagovor vozniku v mercedesu in nato: “Je bilo kaj alkohola? Ali kadite? Kdaj ste prižgali zadnjo cigareto? Imate pri sebi mobilni telefon?” Pokazalo je 0,13, rezultat je bil negativen in voznik se je oddahnil: “Pred dvema urama sem popil dve pivi.”

Patrulja je do 2. ure ustavila 30 vozil in 20 voznikom odredila preizkus alkoholiziranosti. To noč so bili vsi ustavljeni vzorni vozniki, saj je naprava vedno pokazala 0,00 ali manj kot 0,24 miligrama na liter (mg/l), kar je dovoljena meja. Sta pa policista izdala pet plačilnih nalogov za vožnjo v rdečo luč, izsiljevanje prednosti in prehitevanje na polni črti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.