Slovenija
23 ogledov

Cestni promet bo varovala agencija

Katarina Kresal BOBO Žurnal24 main
Naslednje leto bo ustanovljena agencija za varnost v cestnem prometu, poleg tega pa bo notranje ministrstvo prenovilo zakonodajo s tega področja.

Kot pravi ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal, je za prihodnje leto napovedala ustanovitev posebne agencije, katere delo bo posvečeno varnosti v cestnem prometu. Zagotavlja, da je prometna varnost ena od prioritet in zato bo potrebna tudi prenovitev zakonodaje na tem področju.

Cilj: Nič prometnih nesreč
Glede številnih prometnih nesreč in smrtnih žrtev na slovenskih cestah je povedala, da se je število prometnih nesreč s smrtnim izidom v zadnjem letu zmanjšalo za več kot deset odstotkov. Dodaja, da to ni dovolj in načrtuje, da bi število prometnih nesreč zmanjšali kar na nič. To naj bi dosegla ravno agencija za varnost v cestnem prometu, ki se bo ukvarjala tako s preventivo kot z analizo konkretnih nesreč.

Prenovljena zakonodaja, resne spremembe
Naslednje leto naj bi poleg agencije "zaživeli" tudi novi zakoni, ki bodo nadomestili trenutno veljaven zakon o cestnoprometnih predpisih. Kresalova pravi, da zakon prinaša resne spremembe in bi trenutno s hitenjem lahko naredili več škode kot koristi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.