Slovenija
14 ogledov

Četrt milijona za parkirišča

Parkiranje Žurnal24 main
Ministrstva. Za uslužbence najemajo parkirne prostore. Stroški se po ministrstvih močno razlikujejo.

Prevoz. Rekorder po številu najemanja parkirnih prostorov je ministrstvo za visoko šolstvo, največ uslužbencev pa ima vozila v osebni uporabi na prometnem ministrstvu.

Ministri z avtom domov

Večina ministrstev svojim vodilnim kadrom omogoča uporabo službenega vozila v zasebne namene, a jih v mandatu te vlade niso koristili vsi ministri.

Največ vozil ima v osebni uporabi vodilni kader prometnega ministrstva vključno z odhajajočim ministrom Patrickom Vlačičem. V ta namen uporabljajo osem od skupno 14 službenih vozil. Šest uslužbencev ima službeni avto v osebni uporabi na ministrstvu za zdravje, štiri pa na ministrstvu za visoko šolstvo in finance.

Različne cene parkiranja

Največ parkirnih prostorov (27) za svoje uslužbence najemajo na ministrstvu za visoko šolstvo. To stane 3.375 evrov na mesec. A čeprav na ministrstvu za pravosodje najemajo manj parkirnih prostorov, so njihovi stroški višji (v tabeli). Ministrstvo za kmetijstvo svoja parkirišča najema po različnih cenah. Za nekatere tako na mesec plačajo 85, za druge pa 96 evrov.

Poleg omenjenih parkirne prostore plačujejo na ministrstvih za finance, gospodarstvo in delo. Zadnji jih najemajo najmanj (10), zanje pa odštejejo 13 tisočakov na leto.

Parkiranje za vodilne

Večina ministrstev parkirna mesta najema za vodilne uslužbence in službena vozila. Ministrstvo za javno upravo jih 12 namenja tudi preostalim kadrom. Ministrstvo za zdravje med 15 najetimi parkirnimi prostori le tri namenja uradnikom.

Komentarjev 1
  • MK 08:35 12.december 2011.

    Preverite SVLR!!!!!!!!!!!!