Slovenija
39 ogledov

Četudi niste na FB, se o vas lahko tam izve veliko

Facebook Shutterstock
Lahko se precej motite, če mislite, da so vaši osebni podatki bolj na varnem, če ne uporabljate Facebooka.

Nemški raziskovalci so ugotovili, da so lahko na omenjeni spletni strani našli veliko količino osebnih podatkov o ljudeh, ki Facebooka ne uporabljajo.

Samo slediti so morali njihovim prijateljem in so si s pomočjo njihovih zapisov o nečlanu Facebooka, počasi sestavili sliko o njem. Med drugim so tako lahko z gotovostjo ugotovili na primer spolno usmerjenost nečlana Facebooka.

Iskanje podatkov o nečlanih omenjene strani so jim uporabniki pri tem močno olajšali, če so Facebooku omogočili dostop do imenika elektronskih naslovov. V takem primeru se pokažejo tudi elektronski naslovi njegovih prijateljev, ki so lahko bodisi člani Facebooka ali ne.

Ironično pri tem je, da lahko tisti posamezniki, ki jih zelo skrbi zasebnost na spletu, z uporabo socialnih spletnih strani celo pridobijo.

V primeru, da so na Facebooku, tako lahko vidijo, ali jih je kdo označil na kateri od fotografij ali kakorkoli uporabil njihovo ime. V primeru, da niso na Facebooku, tega namreč ne bodo opazili, poroča Time.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.