Slovenija
38 ogledov

Cevi v Kopru in Izoli pokale kot za stavo

Reka Mura Bralec Žurnala24
V Murski Soboti namerili -24 °C. Zaradi mraza je v Kopru in Izoli popokalo več vodovnih cevi. Burja je preteklo noč poškodovala veliko streh, anten in fasad v Piranu.

"Opazili smo, da je precej predmetov na robovih streh, tako da obstaja velika verjetnost, da bodo ti padli na ulice," v sporočilu za javnost opozarja Civilna zaščita Piran in Krajevna skupnost Piran.

"Zato vse pozivamo, da naj ne hodijo ven, če to ni nujno potrebno. Naj hodijo po sredi ulic oziroma po obalnih ulicah mesta in naj bodo pozorni na viseče predmete na robovih streh," še opozarjajo.

Na Obali pokale cevi

Največ dela so tako imeli koprski gasilci, ki so morali včeraj popolde zaradi počenih cevi večkrat posredovati.

Vodovodne cevi so tako, kot so zapisali na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, počile na Staničevem trgu in na Čevljarski ulici v Kopru ter na Koprski, Gortanovi, Kosovelovi in Gramscijevi ulici v Izoli. Gasilci so morali posredovati tudi v Kolombanu.

Na območju Rižanskega vodovoda so imeli ta konec tedna več kot 200 klicev občanov, da so jim popokali vodomeri in števci za vodo.

Kljub temu, da so v vodovodu povečali število zaposlenih, ki se ukvarjajo s popravo naprav, so bili nekateri prebivalci več ur brez vode.

Bojijo se, da bo zlasti v objektih vikendašov, ko se bo otoplilo, veliko težav, saj se bodo popokane napeljave zaradi mraza pokazale šele takrat.

Idrija: voda zmrznila v klimatski napravi

Nekaj minut pred osmo uro zjutraj je voda, ki je zmrznila v klimatski napravi v industrijskem obratu Ascom v Idriji, zamakala peči.

Gasilci PGD Idrija so tako morali zapreti vodne ventile in elektriko, počistiti in izsesati vodo s tal ter pregledati električno instalacijo s termokamero.


Praznični dan se je začel globoko pod lediščem

Da je zima tokrat res pokazala zobe, povedo že podatki o temperaturah, ki so bile izmerjene danes zjutraj ob osmi uri.

V Murski Soboti termometer kaže kar -20 stopinj Celzija, v Celju so namerili -18 stopinj Celzija, na Letališču Cerklje ob Krki pa -15 stopinj Celzija.

Minus 16 oziroma 17 stopinj Celzija je bilo tudi na mariborskem in ljubljanskem letališču.

V slovenski Sibiriji, kot velikokrat pravimo Babnemu Polju, pa je bilo ob osmi uri v primerjavi z drugimi kraji po državi razmeroma toplo, saj so namerili le -11 stopinj Celzija. Temperature na slovenski obali pa se to jutro gibljejo pri nič stopinj Celzija.

Še bo mraz

Jutri bo sprva še delno jasno, popoldne se bo od severa zmerno pooblačilo, so zapisali na spletni strani Agencije RS za okolje. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ki se bo v noči na petek znova okrepila.

Najnižje jutranje temperature bodo od -10 do -16, v vzhodni Sloveniji do -20, na Primorskem okoli -4, najvišje dnevne od -6 do -3, na Primorskem do 5 stopinj Celzija.

V petek bo pretežno oblačno in večinoma suho, na Primorskem bo zopet pihala močna burja.

V soboto bo oblačno, občasno bo rahlo snežilo. Še bo pihala močna burja, v notranjosti vzhodni veter.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.