Slovenija
21 ogledov

Čez cesto jim pomagajo prostovoljci

Reševanje dvoživk Društvo Žverca
Žabe že skrbijo za potomstvo in hitijo proti mlakam. Na poti morajo pogosto prečkati cesto, zato končajo pod kolesi avtomobilov.
Kljub hladnemu pomladnemu vremenu najbolj neučakane žabe že hitijo k drstiščem, na poti do mlak in ribnikov velikokrat prečkati cesto, zato številne končajo pod kolesi avtomobilov. Društva zato prostovoljce vabijo, da v večernih urah žabam pomagajo varno čez cesto.

 

"Včeraj je naša patrulja čez cesto nesla malo več kot sto dvoživk," sporočajo iz Hraš pri Smledniku, kjer so žabice že zelo živahne. Največ je rosnic, sekulj pa seveda krastač, njihovo pot pa prečka zelo prometna cesta. Konec tedna bodo na tem območju postavili ograje.

Akcijo Pomagajmo žabicam v Hrašah organizirajo že osmo leto, največji problem v zadnjih letih je razvlečeno obdobje žabje selitve. Posledično prostovoljcem zmanjka zagona za večtedensko prisotnost na terenu, ki pa je zaradi postavljenih ograj nujna praktično vsak večer.

Žabice pridejo na plano okoli 18. ure zvečer, pri reševanju pa potrebujete vedro, svetilko in odsevni jopič. Žabe lahko rešujete tudi skupaj z otroki.

Ker nikoli ne vedo, koliko bo prostovoljcev in ker se dogaja, da je na posamezne dni ljudi preveč potem pa več dni nikogar, prosijo, vse, ki želijo pomagati, prosijo, da se prijavite na link

 

Naj le na hitro osvežim: dobimo se okrog 18. ure (ko se zvečeri), s seboj imamo obvezno opremo (svetilko, odsevni jopič, vedro).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.