Slovenija
24 ogledov

Čez Hradeckega most v teh dneh

Hradeckega most bo namenjen pešcem in kolesarjem. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Most. Tehnični pregled uspešno opravljen, pričakujejo uporabno dovoljenje.

Včeraj je bil uspešno opravljen tehnični pregled Hradeckega mostu, ki so ga postavili med Grudnovim nabrežjem in Krakovskim nasipom, so povedali v službi za razvojne projekte in investicije Mestne občine Ljubljana (MOL). “Uporabno dovoljenje, ki ga izda upravna enota, pričakujemo v teh dneh, sledilo pa bo odprtje mostu,” so dodali. Na spletni strani MOL je v koledarju dogodkov sicer navedeno, da bo odprtje mostu v petek.

1,05 milijona evrov z DDV so stala vsa dela za postavitev Hradeckega mostu.

Za dokončanje Hradeckega mostu (ko je še stal pri kliničnem centru, se je imenoval Mrtvaški most) je sicer MOL Gradisu skupini G zaradi dodatnih del rok s 24. marca podaljšala na 4. maj. Ker je bil most do takrat dokončan, MOL od izvajalca ne bo terjala penalov; kako so bili ti določeni v pogodbi, z MOL niso odgovorili.

Avgusta še Mrtvaški most
Novi Mrtvaški most pri kliničnem centru, ki ga prav tako gradi Gradis skupina G (s podizvajalcem Santoso), naj bi bil dokončan avgusta. Pogodbena vrednost za tega, ki bo namenjen tudi avtomobilskemu prometu, je 2,9 milijona evrov z 
DDV.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.