Slovenija
32 ogledov

Čez Markovec po 10. uri

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Ceste. Koprska občina za zmanjšanje gneče spremenila prometno ureditev.

“Zadovoljen sem, ker zastoji niso takšni, kot bi lahko bili. Na Mestni občini Koper pa skrbno spremljamo dogajanje s prometom,” je za Žurnal24 dejal Boris Popovič, koprski župan, ki je napovedal ukrepe za zmanjšanje vsakodnevnih nepopisnih gneč na cesti zaradi zaprtja semedelskega nadvoza in v ponedeljek napovedanega zaprtja izvoza Semedela.

Krožišče v Žusterni bi bilo nujno potrebno, a država žal nima posluha.
Boris Popovič, koprski župan

Poskusno prek Markovca
Od danes bo na Markovcu na cesti od bolnišnice do naselja Nokturno poskusno spremenjena prometna ureditev: od 5. do 10. ure bo proti Izoli enosmerna (v obratni smeri samo za taksije in intervencijska vozila), od 10. ure pa dvosmerna. Pri bolnišnici bo promet začasno urejal semafor, nato pa bodo na MOK na podlagi rezultatov videli, ali bo treba ureditev znova spremeniti.

Iz Žusterne po novem ne bo dovoljeno zaviti levo proti Izoli, saj naj bi po mnenju MOK tudi ti vozniki povzročali zastoje pri vključevanju v promet. Kot nam je povedal Popovič, naj bi se s policijo dogovarjali, da bi v Žusterni postavili tudi dodatne policiste, ki bi pospeševali promet.

Podhod le do 10. ure
Podvoz pod obalno hitro cesto na Ulici 15. maja bo proti Kopru po novem odprt le od 5. do 10. ure in ne več do 13.; podvoz pri železniški postaji ostaja odprt do 13. ure. Kot smo poročali že včeraj, so na Darsu zavrnili predlog župana, naj se pri predoru Markovec uredi krožišče, prek katerega bi se dalo levo po občinski cesti priti v središče Kopra. “Krožišče v Žusterni bi bilo nujno potrebno, a država žal nima posluha,” je povedal župan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.