Slovenija
17 ogledov

Čez Markovec še zaprto

promet proti Kopru Bralka
Nerazumljivo. Koprska občina prometa čez Markovec zjutraj ne dovoli.

Koper. Promet proti Kopru čez Markovec pri izolski bolnišnici je zjutraj še kar prepovedan. Takšna prometna ureditev je začela veljati, ko so zaprli Semedelski most; tedaj so na koprski občini napovedovali, da bo tako do njegovega vnovičnega odprtja.

Semedelski most je odprt že od jeseni, takšna prometna ureditev pa je bila uvedena zato, da vozniki zjutraj po cestah čez Markovec ne bi delali gneče. Zakaj semafor in prometni znak še vedno stojita, jaz pa se moram, če hočem domov, iz bolnišnice peljati naokoli in naredim od osem do deset kilometrov namesto enega ali dveh?” sprašuje bralec.

O spremembah še nič

Na koprski občini jih gneča, ki zjutraj nastaja na obalni cesti med Izolo in Koprom, ne zanima. “Prometni režim na cesti Markovec–bolnišnica Izola do nadaljnjega ostaja nespremenjen. O spremembi ne razmišljamo, saj bi to pomenilo bistveno povečanje tranzitnega prometa po lokalnih cestah na Markovcu in v Semedeli, s tem pa tudi zmanjšanje prometne varnosti na tem območju,” razlagajo.

Na vprašanje, ali imajo kakšno konkretno oceno, za koliko bi se promet po Semedeli povečal, če bi prometno ureditev vrnili na staro, niso odgovorili. Nekateri sogovorniki sicer ob tem ocenjujejo, da so ceste čez Markovec ostale zaprte, kar otežuje življenje prebivalcem Izole in Pirana, ki v jutranji konici izgubljajo živce na obalni cesti, predvsem zaradi ohlajenih odnosov med obalnimi župani. Razgrete duhove ob volitvah je dodatno razburila enostranska odločitev Koprčanov, da se obalni reševalci (prehospitalna enota) iz prostorov pri izolski bolnišnici preselijo v Koper; Boris Popovič jo je podprl, menda ne tudi zaukazal, Peter Bossman in Igor Kolenc pa sta jo obsodila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.