Slovenija
21 ogledov

Čez poletje ostaja nekončan

Na delu Brega s stopnicami k Ljubljanici bo stal kip nekdanjega župana Ivana Hri Žurnal24 main
Urejanje Brega. Odprtje na mestni občini pričakujejo do 18. avgusta.
Vrednost prenove

Pogodba. Vrednost del za zadnji del ureditve Brega je slabega 1,4 milijona evrov.

Ker Hidrotehniku prenove Brega ni uspelo končati do prvotnega roka, jim ga bo Mestna občina Ljubljana (MOL) podaljšala do 18. avgusta.

Do prvega roka, 28. junija, je delavcem uspelo urediti vodno brežino ob Ljubljanici – pot z ograjo in klopmi, zeleno brežino in odvodnjavanje ter postaviti javno razsvetljavo. Prejšnji teden je MOL končani del že prevzela, so povedali na mestnem oddelku za gospodarske dejavnosti in promet.

Še tlakovanje, ograje ...
Dodali so, da morajo delavci zdaj območje še tlakovati z granitnimi kockami in kamnitimi ploščami, urediti ograjo ter postaviti opaž z oporniki k pasaži do utrditve betona. Postavitev vodnjaka je samostojen projekt, zato je za to predvidenih še 60 delovnih dni.

Ob izkopu jam za postavitev platan so delavci naknadno sicer odkrili arheološke ostanke. Zato so morali po predhodnih arheoloških raziskavah izvesti še dodatna arheološka izkopavanja. Direktor Mestnega muzeja Ljubljana Blaž Peršin je povedal, da so arheologi delo že končali, med najdenimi ostalinami pa niso odkrili nič posebnega.

Arheološka izkopavanja pa so bila le eden od razlogov za podaljšanje, mednje so na MOL namreč prišteli še deževne dneve ter velike razlike med dejanskim stanjem in arhivskimi podatki o kanalizacijskem kolektorju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.