Slovenija
37 ogledov

Čez prelaze obvezna zimska oprema

Na primorskih cestah voznikom preglavice dela močna burja. (Foto: BOBO) Žurnal24 main
Zaradi snega, ki je presenetil višje ležeče predele, je obvezna uporaba verig in zimska oprema. Na Primorskem nevšečnosti na cestah povzroča burja.

Ceste po državi so zaradi dežja mokre in spolzke. Svetujemo previdno vožnjo.

Višje ležeče predele je danes pobelil prvi sneg. Več si preberite v naslednji povezavi.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra je sta na štajerski avtocesti med CP Pesnica in priključkom Šentilj v smeri Avstrije zaradi prometne nesreče zaprta vozni in prehitevalni pas. Promet poteka po odstavnem pasu.

Gost promet z zastoji je na štajerski avtocesti pred priključkom Vransko v smeri Ljubljane.

Na hitri cesti v Vipavski dolini med Razdrtim in Ajdovščino je zaradi burje prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton, na regionalni cesti pa za vsa vozila s ponjavami in hladilnike.

Zaradi snega na cestišču je zaprta Mangartska cesta zaprta. Na cesti čez prelaz Vršič je obvezna uporaba verig, na cesti čez prelaz Ljubelj, Predel in na Pokljuko pa obvezna uporaba zimske opreme.



Delne in popolne zapore
- zaradi čiščenja in pregleda predorov med Vranskim in Blagovico v smeri Ljubljane bo polovica štajerske avtoceste zaprta predvidoma med 19. in 5. uro zjutraj; v smeri Ljubljane bo zaprt tudi priključek Trojane, promet bo preusmerjen na vzporedno regionalno cesto.

- na regionalni cesti Dolenja Trebuša - Spodnja Idrija je pri Oblakovem vrhu popolna zapora zaradi rekonstrukcije vozišča.

Zaradi del so zaprte polovice naslednjih odsekov avtocest, promet poteka dvosmerno po drugi polovici:
- primorska avtocesta med priključkoma Sežana - zahod in Sežana - vzhod v smeri Gabrka

- primorska avtocesta med priključkoma Vrhnika in Logatec v smeri Kopra; promet v smeri Kopra poteka po enem pasu, v smeri Ljubljane pa po dveh

- pomurska avtocesta med Vučjo vasjo in Mursko Soboto v smeri Maribora predvidoma do 23.10.2010

- štajerska avtocesta med Šentiljem in CP Pesnica v smeri Maribora do 30.10.2010. Zaprt je uvoz Šentilj v smeri Maribora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.