Slovenija
16 ogledov

Čezmernega dela ni

Kako je lahko projekt v Stožicah dobil denar bank, ko se perspektivna podjetja t Žurnal24 main
Stožice. Inšpektorji v treh obiskih odkrili le manjše kršitve.

Inšpektorji za delo so v zadnjih dveh tednih trikrat obiskali gradbišče v Športnem parku Stožice in delavce ter njihove delodajalce kaznovali zaradi neuporabe čelad in varnostnih pasov, ne pa zaradi domnevnega čezmernega dela, je pojasnil glavni inšpektor za delo Borut Brezovar. Na odboru za delo, družino, socialne zadeve in invalide bodo o tej tematiki na zahtevo poslanske skupine SDS razpravljali v četrtek na nujni seji.

Za 250 evrov na mesec
“Delavci za 300 ur na mesec prejmejo borih 250 evrov neto, ker jim od plačila, ki je od 400 do 500 evrov, odštejejo še najemnino za stanovanje. To je nedopustno, nesprejemljivo in človeka nedostojno plačilo,” je o vzrokih za sklic nujne seje povedal poslanec SDS Marijan Pojbič in ob tem citiral enega od zaposlenih na gradbišču: “Vsak dan delamo, naj bo sobota, nedelja ali praznik, po deset, včasih tudi 15 ur. Delali smo že v vsakem vremenu, tudi ko je bilo 15 stopinj pod ničlo. Ni milosti.”

Ob tem so v SDS puščico znova uperili v ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki je za konec junija napovedal dokončanje stadiona. “Ključne akterje te investicije zanimajo samo roki, da bodo do lokalnih volitev izpeljali projekt, ne glede na to, da se vzpostavlja suženjski odnos do zaposlenih na tem projektu,” je dodal Pojbič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.