Slovenija
25 ogledov

Ciciban poje in pleše

Plesna skupina Vrtca Jožice Flander Maribor je s plesom premagala nagajivi prehl Žurnal24 main
Otroci že 40 let pojejo v zborih mariborskih in okoliških vrtcev.

“Za več kot 700 predšolskih otrok iz mariborskih in okoliških vrtcev je izjemna izkušnja in nepozabno doživetje, da so se zbranim staršem, dedkom in babicam predstavili na velikem odru mariborskega gledališča,” pojasnjuje Cvetka Rošker, ravnateljica Vrtca Tezno Maribor.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Edini v Sloveniji
Na edinstveni prireditvi v Sloveniji – Reviji Ciciban poje in pleše –, ki v Mariboru poteka že 40 let, se je včeraj na dveh koncertih v veliki dvorani SNG Maribor predstavilo 15 pevskih zborov in devet plesnih skupin. “Ta dolgoletna častitljiva tradicija je dokaz, da je skladatelj Janez Kuhar, ki je revijo na pobudo vzgojiteljic mariborskih vrtcev organiziral prvič, imel prav, da je zborovsko petje primerno za predšolske otroke ob strokovnem vodenju in podpori,” dodaja Roškarjeva.

Minister navdušen

Revijo je obiskal tudi minister za šolstvo in šport Igor Lukšič: “Presenečen sem, da se ta revija še ni razširila na celoten slovenski prostor, je pa to velik organizacijski zalogaj.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.