Slovenija
32 ogledov

Cigareti cenejši še do torka

cigareti Shutterstock
Zaradi nove trošarinske zakonodaje podražitev cigaret.

Podražitve se bodo zgodile v skladu z novelo zakona trošarinah, ki jo je državni zbor sprejel minuli teden po izpadu proračunskih prihodkov zaradi razveljavitve zakona o davku na nepremičnine. Vlada je pred tem že zvišala trošarine za alkohol in alkoholne pijače ter energente.

Cigarete naj bi se sicer po poročanju Radia Slovenije sicer podražile šele v torek, saj novela še ni bila objavljena v uradnem listu, čeprav bi se to moralo zgoditi že z današnjim dnem. Ker zakon začne veljati dan po objavi v uradnem listu, objava pa naj bi se zgodila šele v ponedeljek, bo nova trošarinska politika začela veljati šele v torek.

Poleg tega od tega datuma ne bo več mogoče uveljavljati oprostitve pri biogorivih, ki se dodajajo fosilnim gorivom. Vlada je namreč ugotovila, da kupec za energente, ki jim je dodano biogorivo, plača polno ceno, razliko med polno trošarino in oprostitvijo plačila dela trošarine za dodano biogorivo pa obdrži distributer pogonskega goriva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.