Slovenija
10 ogledov

Cilj: 2,5-sekundni odmev

stožice Nik Rovan
Stožice. Ta teden bodo predvidoma le začeli popravljati akustiko v dvorani.

Odmevni čas zvoka bomo z obstoječe 9,5 sekunde zmanjšali na 2,5 sekunde,” za dvorano v Stožicah napoveduje Marko Kolenc, načelnik oddelka za šport na Mestni občini Ljubljana (MOL). Dodaja, da bo izvajalec, ki ga je izbral Grep, popravilo akustike predvidoma začel ta teden, končal pa do 20. septembra. Prvi naslednji napovedan koncert v Stožicah je sicer koncert Eltona Johna 11. novembra.

Cena okoli milijon evrov

Popravilo akustike bo plačal Grep, njegov direktor Uroš Ogrin pa je junija napovedal, da jih bo to stalo okoli milijon evrov. Kot je v intervjuju za Dnevnikov Objektiv povedal ljubljanski župan Zoran Janković, bodo akustiko izboljšali z nanosom absorbcijske plasti, dodal pa je: “Sem pa že večkrat poudaril, da se dvorana po akustiki ne bo nikoli mogla primerjati s Cankarjevim domom ali Kinom Šiška, kar smo vedeli že od začetka.”

V Grepu še vedno čakajo na denar, ki jim ga mora za gradnjo športnega parka Stožice nakazati MOL. Ta jim dolguje 27,5 milijona evrov (z DDV), kar bo plačala v tem in naslednjem letu. Od tega 12 milijonov evrov v Grepu pričakujejo letos, vsaj tako je maja dejal Ogrin, ko je še upal, da bodo trgovski del končali do 25. novembra. Zdaj je Janković napovedal, da ga bodo odprli marca.

Do konca novembra pa mora Grep končati zunanjo ureditev Stožic in odpraviti pomanjkljivosti na javnem delu projekta. Če bo šel prej v stečaj, ima župan že rezervni scenarij. Kot je povedal v intervjuju, lahko z zadržanimi sredstvi sami uredijo okolico. Zagotovo pa letos ne bo pomožnega nogometnega igrišča med gozdičkom in Potjo spomina in tovarištva, ker ga ni v občinskem podrobnem prostorskem načrtu, zato bodo tega morali najprej popraviti.

Tudi novo ime?

Poimenovanje. Dvorana v Stožicah naj bi septembra ob prenovljeni akustiki dobila tudi novo ime. Do zdaj sta zanimanje pokazala le Petrol in Zavarovalnica Triglav, ki na dveh javnih razpisih za poimenovanje nista ponudila zahtevanih treh milijonov evrov v petih letih.

Pogajanja. Javni zavod Šport Ljubljana se je zato odločil za neposredna pogajanja, kljub temu pa naj bi bili v igri predvsem omenjeni podjetji, čeprav je Janković omenjal tudi tujo družbo, katere imena ni razkril.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.