Slovenija
31 ogledov

Cilj: tri kilometre na leto

V Ljubljani je ob višjih temperaturah in lepem vremenu okoli 20 tisoč kolesarjev Žurnal24 main
Kolesarske steze. Dva kilometra in pol sta stala 460 tisoč evrov.

Mestna občina Ljubljana (MOL) letos načrtuje dokončanje kolesarskih stez na Cesti 27. aprila, ob Ižanski cesti (mimo botaničnega vrta) in ob Grudnovem nabrežju (v sklopu promenade). “Naš cilj je, da bi vsako leto uredili od tri do pet kilometrov kolesarskih stez,” za naslednja štiri leta napoveduje Peter Skušek z občinskega oddelka za gospodarske dejavnosti in promet.

Občina je v zadnjih štirih letih na novo uredila približno 17 kilometrov kolesarskih stez. Od tega lani 2,5 kilometra ob Cesti 27. aprila, Litijski cesti, Kajuhovi ulici, Rozmanovi in Peruzzijevi cesti, za kar je MOL plačala 460 tisoč evrov.

Skušek pravi, da bo kolesarska steza po celotni dolžini Slovenske ceste postala aktualna ob zaprtju te ceste, ko se bodo lahko po njej vozili le mestni avtobusi in kolesarji. Ureditev Slovenske ceste naj bi prišla na vrsto po dokončanju notranjega cestnega obroča, ki bo sklenjen predvidoma konec prihodnjega leta z mostom pri Cukrarni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.