Slovenija
51 ogledov

Cimerotič izgubil bitko na sodišču

Za komentar sodbe smo poklicali Cimerotiča, a se na naše klice ni odzval. (Foto: Žurnal24 main
Ljubljansko sodišče je razsodilo: nogometni menedžer ni izsiljeval bivšega nogometnega reprezentanta Sebastjana Cimerotiča.

Zgodba, ki se je pletla vse od leta 2005, je danes zaključena. Ljubljansko okrožno sodišče je namreč razsodilo, da nogometni menedžer Dušan Đurić ni izsiljeval nogometaša Sebastjana Cimerotiča.

Cimerotič je sicer na sodišču vztrajal, da ga je Đurić izsiljeval pri prestopu v moštvo iz okolice Seula. Cime naj bi za dve leti prejel dva milijona ameriških dolarjev, a takoj po prestopu naj bi posredniki od njega začeli zahtevati denarno nagrado. Dejal je, da so mu začeli groziti ter da je bil glavni akter pri vsem skupaj Đurić.

V obtožnici so le-temu najprej očitali dve kaznivi dejanji, nato pa zapis spremenili in eno kaznivo dejanje "izpustili". Tožilstvo je danes zaradi pomanjkanja dokazov umaknilo obtožnico, sodišče pa je izdalo zavrnilno sodbo. Za ponarejanje listin so Đuriča oprostili, ker je sodišče presodilo, da je Cimerotič "opravilno sposoben in pismen". Če pogodbe v angleščini ni prebral, si je kriv sam, so še dejali.

Kot smo poročali pred časom, je sodišču Cimerotič povzročil nemalo dela tudi z neudeležbo na obravnavah. Marca ga je tako policija iskala doma, on pa je bil v tujini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.