Slovenija
24 ogledov

Cinven: "Razočarani smo"

Telekom Slovenije Saša Despot
Po včerajšnji odločitvi Slovenskega državnega holdinga, da zavrne dopolnjeno ponudbo Cinvena za nakup Telekoma, zdaj v Cinvenu pravijo, da so razočarani. Cene delnic strmoglavile.

"Pri Cinvenu smo razočarani, ker se s Slovenskim državnim holdingom (SDH) nismo uspeli dogovoriti glede odprtih vprašanj, povezanih s transakcijo v Makedoniji. Zato pogoji za sklenitev posla v tem trenutku niso izpolnjeni," so v sporočilu za javnost danes odgovorili na sklep SDH, ki bi Telekom prodal le po osnovni ponudbi Cinvena. Za dopolnjeno ponudbo so namreč včeraj ocenili, da so zahteve britanskega Cinvena preveč tvegane, da bi jih lahko sprejeli, saj bi lahko pripeljale do znižanja kupnine.

Britanski investicijski sklad, ki je tudi edini zainteresirani kupec Telekoma, je namreč želel zamaknitev prodaje, dodatno jamstvo oziroma znižanje cene, dokler ne bo znana odločitev pri Telekomovih poslih v Makedoniji.

V Cinvenu sicer trdijo, da še naprej ostajajo zainteresirani za nakup večinskega deleža v družbi Telekom Slovenije in bodo v prihodnjih tednih, ko bo več jasnosti glede transakcije v Makedoniji, pripravljeni ponovno oceniti položaj.

Ljubljanska borza  | Avtor: Ljubljanska borza Ljubljanska borza
Delnice strmoglavile

Negotovost pri prodaji Telekoma pa se v zadnjih mesecih odraža tudi pri padanju cene delnice. Po včerajšnji odločitvi SDH pa se cena Telekomove delnice le še niža. Če je bila še včeraj 93,3 evra, pa so bili danes posli okoli 10. ure sklenjeni za 88 evrov za delnico.

Vrednost delnice Telekoma se je od 20. maja, ko je Cinven dal zavezujočo ponudbo za nakup, znižala za 18 odstotkov. Takrat je bila vredna 109 evrov.

Komentarjev 4
  • dragec 14:55 16.junij 2015.

    Pa ti bi razprodal svojo državo, DOMOLJUB DOMOBRANSKI

  • Martina Činkole 12:55 16.junij 2015.

    kenslate komentarje, ki jih napiše pošten mali človek, ki skoraj nima za vsakdanji kruh, kaj šele za meso, a ima še vedno svoj ponos in v nasprotju z vami in tistimi, ki jim vi držite vrečo, tudi srce, ki ni ...prikaži več le kepa smrdečega mesa, kot pri vas in vaših lobijih

  • Ferluci 12:19 16.junij 2015.

    Banda pokvarjena. Očitno levaki s svojimi piščančjimi možgani vse spremenijo v drek najslabše kvalitete.