Slovenija
31 ogledov

Cirkus Safari, ki prireja nastope z živalmi, v Kopru ni dobrodošel

cirkus A. Š.
Cirkus Safari, ki za zabavo prireja nastope z živalmi, ni dobrodošel v Kopru. Tako so se na poziv Obalnega društva proti mučenju živali, naj preprečijo cirkuške predstave, odzvali na koprski občini in v podjetju Grafist, ki je cirkusu oddalo lasten prostor.

Podjetje Grafist je odpovedalo gostoljubje Cirkusu Safari, ki naj bi gostoval na njihovem gramoznem parkirišču, poročajo Primorske novice. Tja so sicer že prispeli prvi tovornjaki cirkusa, ki je razburil zaščitnike živali v Kranju.

Preberite: Delavec cirkusa naj bi napadel aktivistko

Iz koprske občine so sporočili, da je Cirkusu Safari gostoljubje odrekla že takoj ob vlogi za gostovanje na občinskih javnih površinah. Organizator je nato v najem dobil makadamsko parkirišče v lasti podjetja Grafist.

“Nismo točno vedeli, za kaj gre, niti nismo pričakovali tolikšnega odpora med ljudmi. Če so prebivalci proti, zagotovo ne bomo silili v to. Nas ne zanima zaslužek, ki bi ga dobili z oddajo prostora,” je za Primorske novice poveda lastnik Grafista  Ante Guberac.

“Resda podpiramo najrazličnejše oblike zabave in prireditev, vendar mednje nikakor ne sodi cirkus, ki predvideva nastopanje živali, s katerimi se nemalokrat ravna neprimerno. Tega nikakor ne podpiramo, saj spoštujemo živali, zato smo organizatorju gostoljubje odrekli in njihovo vlogo zavrnili,” za Primorske novice pojasnjujejo v vodstvu občine. “Cirkusa z živalmi v Kopru ne bo, pa tudi sicer ga že nekaj let ni bilo,” pravi koprski župan Boris Popovič.

Predstavnik cirkusa: Vrata bomo odprli v petek

Drugače pravi predstavnik Cirkusa Safari Mladen Šimunić, ki je prepričan, da bo cirkus svoja vrata odprl že ta petek. “Dobili smo soglasje. Težav nimamo. Zdaj se začasno umikamo, ker smo v mesto prišli prej, kot je bilo dogovorjeno.” Glede jasnega sporočila zaščitnikov živali, da niso zaželeni, pa je za Primorske novice povedal, da gre za “nebuloze manjše skupine vegetarijancev, ki so pred cirkusom izražali svoje mnenje.” Šiminić trdi, da je že 15 let vegetarijanec in da povsem razume dušo živali, saj se z njimi tudi pogovarja. Prepričan je, da v njihovem cirkusu živali ne trpijo. Dresirajo jih ob uporabi hrane in biča.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • dragec 07:40 15.julij 2015.

    Koprčani, kako ste humani, saj že dolga leta podpirate opico (MAJMUNA) , ki uspešno obvlada vse v svoji občini.

  • puksicd 21:37 14.julij 2015.

    Joj, vegani spet težijo? Bedaki ...

  • primorka 19:35 14.julij 2015.

    "Nas ne zanima zaslužek, ki bi ga dobili z oddajo prostora ..."seveda te ne zanima, dokler te podpira Popo.....ti tudi ne rabi. Si eden redkih,ki ga ne pesti recesija....