Slovenija
74 ogledov

Čiščenje po dogovoru

Lastniki so večinoma pripravljeni plačati le za čiščenje snega s parkirišč, kjer Žurnal24 main
Sneg. S parkirišč ga upravniki čistijo le na željo lastnikov.

Ljubljana. Čiščenje snega s parkirišč pred bloki je odvisno od dogovora z etažnimi lastniki in lastništva parkirišč, pravijo upravniki.

V naseljih, kjer ima deset ali 12 objektov skupno kurilnico in s tem kurjača oziroma hišnika, ta pluži pešpoti, ne pa tudi cest, pločnikov in parkirišč, pravi upravnik Emil Caruso iz Metalke stanovanjskih storitev. V nekaterih objektih so se stanovalci odločili, da bodo sneg čistili kar sami, dodaja. Boštjan Sambolec, direktor Uniha, pove, da se za čiščenje parkirišč odločajo lastniki poslovnih zgradb, lastniki blokov pa večinoma ne.

Tudi v Practicu sneg s parkirišč čistijo le, če so se tako izrecno dogovorili z lastniki, večinoma tam, kjer so postavljene zapornice, pravi direktor Stanko Zdešar. Stanovalce bloka za Bežigradom tako čiščenje snega, za katero so se dogovorili z lastnikom pluga, stane pavšalnih deset evrov na stanovanje na leto, ne glede na količino snega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.