Slovenija
232 ogledov

Čiščenje za zdaj poteka po starem

čistilka Saša Despot
Razpis za izvajalca. Pritožila so se štiri podjetja. Postopek izbire in menjave je za zdaj ustavljen.

Maribor. Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor še vedno nima novega izvajalca čiščenja prostorov. Nedavno se je nad postopkom razpisa za izbor izvajalca, ki je izšel že oktobra, pritožila družba Celovite storitve.

Zaposlitev na nitki?
Strah. V podjetju Celovite storitve, kjer je zaposlenih več kot 120 delavk, pa se ob morebitni izgubi posla v UKC Maribor že bojijo za svoje službe. “Samo upamo lahko, da se ne bo odvil črn scenarij,” je dodala Breda Črnčec, sekretarka v Območni organizaciji (OO) Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Podravja in Koroške.

Nižji za nekaj milijonov
Spomnimo, da sta UKC Maribor in podjetje Celovite storitve lani sporazumno prekinila petletno pogodbo o čiščenju, saj je, kot navajajo v bolnišnici, čistilni servis želel dvigniti ceno čiščenja.

Ker to za nas ni bilo dopustno, smo iskali ugodnejšega ponudnika. Na razpis se je prijavilo šest podjetij. Izbran pa je bil najugodnejši ponudnik, in sicer Aktiva Čiščenje iz Trzina,” je za Žurnal24 pojasnil Janez Lencl iz uprave UKC Maribor. Ta pa še dodaja, da je bila ponudba izbranega servisa ugodnejša od Celovitih storitev za nekaj milijonov evrov.

Servis ostaja isti

Na celotni postopek izbire so se takoj po izboru pritožila tri podjetja. Njihova pritožba je bila na prvi stopnji zavrnjena.

Dokler revizijska komisija ne bo odločila, bo pač čistilo podjetje Celovite storitve.
Janez Lencl, uprava UKC Maribor

Te dni pa so se na državno revizijsko komisijo pritožili še iz Celovitih storitev. “Postopka in pritožbe ne bomo komentirali, dokler ne bo odločen,” nam je prek tajništva sporočil Primož Obreht, direktor čistilnega servisa.

V UKC Maribor pravijo, da imajo glede menjave izvajalca čiščenja prostorov v tem trenutku zvezane roke. “Dokler ne bo revizijska komisija odločila, bodo pač čistile Celovite storitve,” pravi Lencl.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.