Slovenija
9 ogledov

"Čist" pred Janševimi očitki

Stanislav Veniger Mojca Marot
Policija. Kandidat za naslednika Gorška ni zlorabil položaja.

Stanislav Veniger, kandidat za novega šefa policije, ni bil nikoli obravnavan za domnevno brisanje kazni. Zdajšnji predsednik vlade Janez Janša mu je leta 1999 očital, da naj bi kot šef Policijske uprave Celje leta 1997 posredoval, da policija takratnega direktorja Cestnega podjetja Celje ni kaznovala zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Brez postopkov

“Služba v policiji, pristojna za notranjo varnost policije, ni vodila nobenih postopkov zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic. Prav tako ni bil noben postopek sprožen na ministrstvu za notranje zadeve,” pravijo na tem ministrstvu. Janša je sicer še kot tedanji poslanec Venigerju to domnevno posredovanje očital na izredni seji parlamenta, kjer so poslanci z interpelacijo razrešili tedanjega notranjega ministra Mirka Bandlja. Veniger te očitke odločno zavrača.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.