Slovenija
12 ogledov

Čista lopata koplje jamo Zidarju

Zidar ob spektakularni aretaciji v aferi Čista lopata Žurnal24 main
Policija je v zvezi z zlorabo položaja ali pravic pri poslovanju z nepremičninami podala kazensko ovadbo zoper tri ljudi, med njimi direktorja SCT Ivana Zidarja.

Policija je ta teden tožilstvu kazensko ovadila tri ljudi, ki so osumljeni dveh kaznivih dejanj zlorabe položaja in pravic. Glavni osumljenec je direktor SCT Ivan Zidar, do dokazov pa so kriminalisti prišli med preiskovanjem tako imenovane afere Čista lopata. Dva osumljena sta vodilni osebi v hčerinski družbi. Za koga gre, na policiji zaradi interesa preiskave niso želeli razkriti.

Kot je na današnji novinarski konferenci povedal pomočnik direktorja uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave Robert Črepinko, je osumljeni predsednik uprave SCT na "privlačni lokaciji na Primorskem" predlani nekemu podjetju za nekaj več kot 345 tisoč evrov, kar naj bi bilo pod knjigovodsko vrednostjo, prodal nepremičnino, sicer v lasti podjetja, ki ga vodi. Čez šest dni pa jo je kot fizična oseba skupaj s svojo življenjsko sopotnico odkupil nazaj. S tem naj bi po ocenah policije pridobil najmanj 122 tisoč evrov premoženjske koristi.

Druga ovadena sta po Črepinkovih besedah predstavnika hčerinske družbe "z zahoda Slovenije", ki sta na omenjeni nepremičnini opravila za 94 tisoč evrov različnih del, te stroške pa sta krili hčerinski družbi. Zato je policija oba ovadila zaradi zlorabe pravic oziroma položaja. Policija je ovadbo napisala na osnovi zaseženih dokumentov v hišnih preiskavah februarja letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.