Slovenija
73 ogledov

Cisterna prebila ograjo

1/4
Žurnal24 main
Na štajerski avtocesti se je nekaj minut po 13. uri zgodila nesreča, v kateri so bili udeleženi tovorno vozilo, cisterna z naftnimi derivati in osebno vozilo. Ranjena ena oseba.
Fotografije nesreče si lahko ogledate v GALERIJI.

Nesreča se je zgodila med priključkom Krtina in uvozom Domžale v smeri
Ljubljane ter pred priključkom Krtina v smeri Celja, so zapisali na spletni
strani Uprave RS za zaščito in reševanje. "Cisterna je prebila odbojno ograjo in zapeljala tudi na nasprotni vozni pas. V nesreči se je poškodovala ena oseba," so še sporočili.

Enoti CPV Domžale in GB Ljubljana sta bili aktivirani sočasno. V intervenciji je skupaj sodelovalo 19 gasilcev s šestimi gasilskimi vozili. "Nesreča se je zgodila kakih 200 metrov pred izvozom za Krtino. Na ograji, ki ločuje pasove, smo zagledali cisterno. Gasilci obeh enot smo iz poškodovanega rezervoarja najprej prečrpali okoli 300 litrov goriva, za tem pa so na kraj nesreče pripeljali novo avto-cisterno, v katero smo prečrpali 32.000 litrov goriva," je pojasnil vodja intervencije CPV Domžale Primož Žnidar. Intervencija je trajala dve uri in pol.

Najverjetneje kriva neprilagojena hitrost
"Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da je voznik tovornega vozila (vozilo za prevoz nevarnih snovi) vozil po avtomobilski cesti Ljubljana - Maribor v smeri proti Mariboru. Na odseku med Domžalami in Krtino je domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo odvil na levo, pri tem pa trčil v spredaj vozeč tovorni avtomobil," je podrobnosti o nesreči za zurnal24.si pojasnil tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Ljubljana Sebastjan Juhant.

Po trku je vozilo za prevoz nevarnih snovi, ki je odvilo levo, zapeljalo na prehitevalni pas, kjer je zaprlo pot tovornemu vozilu znamke mazda B2500, ki je trčilo v zadnji del prej omenjenega vozila.

Po trčenju je tovorno vozilo mazda B2500 prebilo zaščitno ogrado, ki ločuje smerni vozišči in obstalo na prehitevalnem pasu nasprotnega smernega vozišča avtomobilske ceste, tovorno vozilo za prevoz nevarnih snovi pa je obstalo na zaščitni ločevalni ogradi smernih vozišč avtomobilske ceste.

Iz rezervoarja za gorivo tovornega vozila za prevoz nevarnih snovi je iztekla manjša
količina goriva.

Voznik mazde poškodovan
Na kraju dogodka so posredovali gasilci Centra požarne varnosti (CPV) Domžale in Gasilska brigada (GB) Ljubljana, ki so požarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje poškodovanih vozil in s pivniki preprečili iztekanje kurilnega olja iz poškodovanega spremnika goriva. Poškodovanega pa so morali gasilci s tehničnim posegom rešiti iz prevrnjenega vozila.

"Posledice prometne nesreče so odstranili delavci Darsa, iz poškodovane
cisterne pa so prečrpali 32 tisoč litrov kurilnega olja delavci OMV. Dežurna služba podjetja Kemis je odstranila porabljene pivnike in onesnažena čistilna sredstva,"
so še zapisali na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Osebni avto na streho
V nesreči je bilo udeleženo tudi osebno vozilo, ki je pripeljalo v smeri proti štajerske. "Vrglo ga je čez, na prehitevalni pas v smeri proti Ljubljani," je dogodek še opisal Žnidar iz CPV Domžale. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.