Slovenija
21 ogledov

Čistilke prehitele zidarje

Top 10 poklicev in delodajalcev. Žurnal24grafika
Zaposlovanje. Delodajalci junija delavce iskali bolj kot maja in tudi bolj kot lani.

Iskani. Junija so se na vrhu najbolj iskanih poklicev znašli čistilci; s prvega mesta so izrinili zidarje, ki so se tega položaja oklepali vse od aprila. “Čistilci so na prvem mestu lestvice, ker je bilo veliko povpraševanja podjetij, ki zagotavljajo delavce za trenutno povečane potrebe v turistični dejavnosti,” pojasnjujejo na zavodu za zaposlovanje, kjer ugotavljajo, da je bilo kar 90 odstotkov teh mest za določen čas do treh mesecev.

Natakarji dol, šolniki gor

Z junijske lestvice so izpadli tesarji in natakarji, na novo pa so se nanjo kot po navadi v tem času uvrstili šolniki. “To je izrazito sezonsko – največ razpisov v osnovnih in srednjih šolah je maja in junija, pri vrtcih pa je verjetno razlog odpiranje novih oddelkov, ker se zaradi zakonske spremembe, da drugega otroka financira država, še vedno povečuje delež otrok, vpisanih v vrtec,” meni Branimir Štrukelj iz sindikata vzgoje in izobraževanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.