Slovenija
56 ogledov

Čistilke znova pod univerzo

pometanje Shutterstock
Podjetje Uni. Nekaj pogodb že prekinili. V kratkem bodo spet zaposlili 65 čistilk.

"Prezaposlitev čistilk na Univerzo v Mariboru (UM) čistilkam ne bo prinesla le socialne varnosti, ki je v tem času zelo dragocena, ampak bo univerza s to odločitvijo upravnega odbora (UO) tudi privarčevala več kot 250 tisoč evrov na leto," je za Žurnal24 pojasnil Damir Mlakar, član UO UM.

Čistilke zadovoljne

Čeprav je novo vodstvo pod Danijelom Reboljem še pred nekaj tedni nasprotovalo predčasni prekinitvi nekaterih "notranjih" pogodb med UM in podjetjem Uni, so se pred nekaj dnevi odločili za nasprotno. Tako nameravajo v kratkem odpovedati pogodbo za čiščenje, ki jo ima UM sklenjeno z Uni servisom, zanj pa čiščenje izvaja podjetje VPO storitve. V tem podjetju je bilo do zdaj zaposlenih 65 čistilk, ki bodo po obljubah UM kmalu prezaposlene na univerzo. Čistilke so s takšno odločitvijo zadovoljne, saj so že pred časom opozarjale na "negotovo stanje" v podjetju. Podjetje VPO ima namreč od sredine junija blokirane račune. Da pa čistilke ne bi ostale brez plač, so se na UM odločili, da jim bodo sami nakazali mesečni dohodek prek asignacij.

Prekinili še tri pogodbe

Poleg čiščenja so na UM Uni servisu odpovedali pogodbo za dobavo pisarniškega in promocijskega materiala, storitve oblikovanja ter izdelavo 
tiskovin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.