Slovenija
85554 ogledov

Čisto sveža napoved glede snega. Do nižin bo šlo.

sneg Ljubljana Slovenija Profimedia
Sneg lahko na nekaterih območjih Slovenije pričakujemo tudi po nižinah.

Že nekaj dni se v vremenskih napovedih zasledi beseda "sneg", a vremenoslovci so bili glede napovedi morebitnih snežnih padavin do nižin tako kot smo tega vajeni, previdni. 

To popoldne so vendarle na vremenskem portalu Ciklon.si/Srednjeročna napoved objavili, da se bo sneg na nekaterih območjih po državi spustil do nižin. "V noči na nedeljo se bo meja sneženja marsikje predvsem pa v južnem, jugovzhodnem in vzhodnem delu države spustila do nižin. V omenjenih delih države se v nedeljo zjutraj tudi po nižinah pričakuje nekaj cm snega, v višje ležečih predelih pa bo snega lahko tudi znatno več," so objavili na svojem Facebook profilu. 

Kaj pravi Arso?

Vremenoslovci na Agenciji za okoje RS ravno tako napovedujejo, da bo meja sneženja "precej nizko". 

V napovedi navajajo, da se bo danes ponoči prehodno zjasnilo, po nižinah bo nastala megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, v alpskih dolinah in mraziščih Notranjske okoli -2, ob morju okoli 9 stopinj Celzija.

Jutri dopoldne se bo od juga pooblačilo, popoldne bo na jugovzhodu pričelo rahlo deževalo. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja, ki se bo zvečer okrepila. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 8, na Primorskem okoli 14 stopinj.

V noči na nedeljo in v nedeljo zjutraj, nadaljujejo napoved pri Arsu, bo na zahodu povečini suho, drugod bodo padavine, meja sneženja bo precej nizko. V nedeljo čez dan bo na Primorskem delno jasno, pihala bo burja, drugod bo pretežno oblačno, padavine bodo dopoldne povsod ponehale, najpozneje v jugovzhodni Sloveniji. V ponedeljek bo suho vreme.

Napoved od 22. do 27. novembra

V torek bo oblačno s padavinami. Po nižinah bo deževalo, v alpskih dolinah najverjetneje snežilo. Sprva bo ob morju pihal jugo, čez dan bo zapihala burja. V sredo zjutraj bo dež že ponehal, verjetno se bo čez dan tudi jasnilo. 

V četrtek in petek kaže na suho vreme, po nižinah kaže na precej megle. V soboto se verjetnost za padavine prehodno nekoliko poveča. Jutranje temperature bodo v torek in sredo od 0 do 5, potem pa bodo najnižje temperature tudi po nižinah najverjetneje pod lediščem. Dnevne temperature bodo večinoma od 5 do 10 stopinj.

Arso preglednica | Avtor: Arso Arso

Hrvaška dež poplave Takoj čez mejo Svet Odprlo se je nebo, ceste poplavljene

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.