Slovenija
53 ogledov

"Člani sveta niso glasovalni stroj"

Dom Danice Vogrinec Žurnal24 main
Dom Danice Vogrinec. Zaradi izbire direktorja v največjem domu starostnikov vre.

“Če vam je mar za naše stanovalce, boste glasovali, kot je njihova želja,” je bila odločna Jasna Bečič Potočnik, zaposlena bolničarka v Domu Danice Vogrinec. Prihodnji četrtek bo namreč 11 članov sveta doma glasovalo o direktorju in izbralo enega izmed šestih prijavljenih kandidatov.ž

"Za nas ima čas"

Na včerajšnjem shodu je okrog 200 varovancev, njihovih svojcev in zaposlenih glasno, z vzkliki in ploskanjem izražalo podporo dozdajšnjemu direktorju doma Marku Slaviču. Na njegov račun je bilo slišati skoraj same pohvale in slavospeve. “Ker je najboljši. Ker ima čas za nas, se rad druži z nami. V težavah nam pomaga,” so le nekateri njihovi navdušeni odgovori.

Anonimke o mobingu

Kot je pred enim tednom obljubil, se je včerajšnjega shoda udeležil Uroš Prikl, član sveta, imenovan s strani vlade. Prikl, ki je na shodu na svoj račun slišal kar nekaj žaljivk, je po svojih besedah želel preveriti, kaj se v domu dogaja. V javnosti so namreč zakrožila anonimna pisma o direktorjevih manipulacijah s stanovalci in zaposlenimi. “V pismih se očita marsikaj, od nedemokratičnega načina vodenja do nekaterih drugih zadev, govori se tudi o mobingu,” pravi Prikl in dodaja, da pa je dobil tudi nekaj pisem v podporo direktorju. Zagotavlja, da se bodo člani doma odločili v korist doma in stanovalcev, in zavrača očitke, da so glasovalni stroj.

Odloča minister

Zadnjo besedo o direktorju ima sicer minister za delo, družino in socialne zadeve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.